Banana

 

**december 2022: het stukje grond met bouwplan is verkocht en er wordt zelfs al gebouwd. Wat wordt het mooi. Voor ons is het heel bijzonder om nu binnen te kunnen lopen in een huis wat we voorheen alleen virtueel hebben gezien. Ons plan is nu echt geworden. De planning is dat in januari 2023 het huis klaar is. Dan kunnen de eigenaren beginnen met de inrichting.  

 

December 2019

Tijdens onze vele wandelingen door en langs de buurdorpjes passeren we intrigerende ruïnes, velden vol wilde bloemen, hier en daar een schaap, een ezel en vooral veel olijfgaarden. De een nog mooier dan de ander. Verborgen in een dal en alleen te bereiken via een zandpaadje of juist open en bloot met uitzicht over de nabijgelegen weilandjes. Te voet zie je veel en ontdek je meer. En zo stuiten wij op olijfgaard ‘banana’.

Het was verwaarsloosd, met klimop overgroeide olijfbomen, hier en daar een fruitboom en zelfs een waterput. Vol met kostbaar water. We werden verliefd op dit olijfgaardje in de vorm van een banaan. Het kwam te koop. Het was voor ons betaalbaar en in 2018 zijn hebben we er voor de allereerste keer olijven geplukt. In de winter van 2019 heeft Albert de 43 bomen fors teruggesnoeid, ze bemest, het land ontdaan van heel veel ijzer, plastic en het karkas van een halve auto.

Het gaardje wordt steeds mooier.

Het is zelfs bebouwbaar. Niet dat wij er op willen bouwen maar misschien iemand anders wel. Zo veel unieke stukjes land met olijfbomen zijn er nu ook weer niet te koop. Gelukkig maar. Misschien is het beter om het niet van ‘de daken te schreeuwen’, dat het bebouwbaar is. Of we maken zelf een bouwplan. Een mooi en praktisch Grieks huisje dat opgaat in de natuur, uit het zicht verdwijnt tussen de olijfbomen. Waarbij het doel is om alle olijfbomen te behouden en in het ergste geval er hooguit eentje te verplaatsen. Van het een kwam het ander.

 

Vakantiehuis Kythira
Gelegen in het centrum van Kythira, naast het dorp Aroniadika ligt Banana. Dat is de naam die wij aan het stukje land hebben gegeven. De foto is gesimuleerd. Het huis en het pad midden in de olijfgaard bestaan dus nog niet.

 

Olijfgaard Kythira
Aan het begin van de zomer (2019) lopen de door Albert flink gesnoeide olijfbomen al weer mooi uit.

 

Traditioneel vakantie huis
Welkom! (dit is een simulatie foto)

 

Banana staat te koop. Met een volledig bouwplan en een bouwvergunning. Een ideaal vakantiehuis maar ook geschikt voor 365 dagen per jaar bewoning. Een unieke plek op een uniek eiland. Voel de magie!

Anita

PS: heb je vragen mail gerust met Albert, albert@eengriekseiland.nl

*Nog meer vastgoed te koop op Kythira? Kijk hier maar eens

2 gedachten over “Banana

  1. Oh yeah!!! Kan me geen mooiere start van 2023 wensen! Wat een spannend en mooi avontuur, mede dankzij jullie goede zorgen, Albert en Anita? In mijn hoofd is het al helemaal aangekleed. Nu al smoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.