Film en Boek

Er wordt een documentaire gefilmd over Kythira van ca 30 minuten. Het onderwerp: buitenlanders die definitief wonen en werken op het eiland en het nog altijd ontzettend naar hun zin hebben. Redelijk succesvol zijn, al blijf ik de definitie van succes heel persoonlijk vinden, en geen moment er over nadenken om het (ei)land te verlaten. En dat in crisistijd, in Griekenland. Kortom dit moet iedereen gaan zien. Wanneer het klaar is en waar het uitgezonden gaat worden weten wij ook nog niet. In ieder geval zijn er contacten met de BBC(?!). Uiteraard laten we het direct weten zodra de film klaar is. Misschien ‘verdwijnen’ we ergens op YouTube maar leuk was het wel. En zeker voor het ‘goede doel’. Ter promotie van Griekenland, Kythira en ook een beetje voor onszelf.

 

Esther links en Karin

 

Het brein achter de hele opzet is Esther. Nederlandse maar ze woont al meer dan 25 jaar in Athene. Is model, heeft diverse televisie kookshows gedaan en vindt een positieve uiting over Griekenland en hun inwoners de hoogste tijd worden. Kythira is het startpunt van een serie…als het aanslaat. In ieder geval hebben wij ons best gedaan samen met Karin uit Milopotamos met de hipste kledingwinkel van heel Kythira.

 

Albert in gesprek met Joran en Lala

 

En samen met Joran en Lala uit Zweden die olijfolie, zeep en Kythiriaans zeezout exporteren naar Zweden. Met Pavlos van de bakkerij in Karavas waarbij de beroemde paximadia flink aan bod komen en nog veel meer.

 

Esther bereidt citroenkip in onze keuken. Alles wordt gefilmd. Kostas de cameraman is de apparatuur in gereedheid aan het brengen.

 

De pilot is hooguit 3 minuten dus of je nog een glimp van ons op zult vangen…wordt vervolgd.

 

 

De citroenkip van Esther was zalig, om je vingers bij op te eten. Samen met de pilav van Albert een topdiner.

 

En het was ook nog eens heel gezellig zo samen

 

Het derde boek van Jacoline Vinke over de allermooiste kleinschalige hotels en Bed&Breakfast in Griekenland is in de maak. Daarover houden we je ook op de hoogte. Ja we komen er in.  Griekse top fotografe Julia Klimi heeft foto’s gemaakt van ons paleisje. Op de eerste donkere dag in september grmbl …Overigens vond zij dat helemaal niet erg en de foto’s zijn mooi geworden vertelde ze ons. Wij zijn benieuwd.

Tot nu toe hebben we het nog zo ontzettend druk dat ik, tot mijn grote spijt, weinig toekom aan het schrijven over ons leven op een Grieks eiland. In oktober zijn mijn ouders in totaal 6 weken bij ons geweest en ze hebben nog een week meegedaan met de olijvenpluk.

 

 

Tot zo ver het meest informatieve nieuws uit oktober. O ja niet te vergeten het was een prachtige zonnige maand met temperaturen nog altijd ver boven de 20 graden idem dito qua zeewater. Oktober is een topmaand voor zwemmen, wandelen, fietsen kortom gewoon genieten van het eilandleven.

Anita

NB: inmiddels is het februari 2015. De film is na honderd keer editen klaar maar nog steeds niet ‘verkocht’. Wil je toch een filmpje bekijken van het eiland? ga dan naar Film&Video.

 

Dit was één minuut voor het gefilmde interview en daarna het laten zien van een appartement…Toch een beetje zenuwachtig!! Ik had het er ook helemaal mee gehad want we hebben de hele dag gewacht op de fillmploeg. De opnames gingen lekker snel, met 1 take was ik klaar. Dat kan toch nooit goed zijn gegaan…

 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.