Persoonlijke Ontwikkeling 2015

 

Tijdens het afscheidsdiner, als de sfeer uitermate ontspannen is na een week van gezamenlijke belevenissen, komt de vraag aan ons: “Wat voor mensen komen naar jullie olijf-pluk-weken?” Laten wij nu elk jaar dezelfde vraag krijgen van de deelnemers aan de olijf-pluk-weken:”Wat voor mensen komen er naar de week “Persoonlijke Ontwikkeling op een Grieks eiland?”

 

Wat een vreugde! Winnares van de tekenwedstrijd, een spotane actie van Dion.
Wat een vreugde! Winnares van de tekenwedstrijd, een spotane actie van Dion.

 

Het laat zich al snel raden, het zijn gewoon verschillende vakantie ervaringen. Als je boekt voor een week Persoonlijke Ontwikkeling dan dekt dat de hele lading. Jij als deelnemer staat centraal. Je hebt een levensvraag, of er is onbalans in werk en/of gezin, of je gunt jezelf zo’n week. Een cadeautje en je alleen nog maar bezig houden met dat ene. Dat ene hoeft geen probleem te zijn het kan ook iets moois zijn. Je hebt net even dat zetje nodig om een andere draai aan je leven te geven. Je zoektocht begint met rust, in een natuurlijke omgeving met gelijkgestemden. Het erover praten gaat zo als vanzelf. Het delen van ervaringen ook.

 

dubbelfoto

 

“Wat hebben wij genoten van jullie prachtige stek, en jullie uitstekende verzorging van onze hongerige trek!”

 

Dit zijn de laatste twee zinnen uit het spontaan geschreven Sinterklaasgedicht, een geweldig leuke verrassing voor ons, van de groep ‘Kythira 2015’. Dat is vooral onze taak in de week Persoonlijke Ontwikkeling, zorgen dat het huis op orde is met alles wat daarbij hoort. Opdat alle deelnemers zich volledig kunnen overgeven aan de workshops van Ineke. En aan de ochtendwandeling*. Elke ochtend van 8-9 neem ik ze mee voor een rondje in de omgeving van het guesthouse. Een heerlijk begin van de dag. Je hoort, ziet én proeft, we plukken af en toe een vijgje onderweg, zo wat van de omgeving. Dit jaar was tuinspecialist Caroline er ook weer bij. Ze is een wandelende encyclopedie van kruiden en planten. Bij thuiskomst heeft Albert het ontbijt al klaar staan en de rest van de dag is aan Ineke. Zo ervaren en puur als ze is weet ze al snel bij iedereen tot de kern te komen, jouw persoonlijke doel én die te verdiepen. Een hele week ga je verder werken aan jouw thema.

 

Op naar de top over een geitenpaadje! De berg 'Skliri' naast het guesthouse met panoramische uitzichten.
Op naar de top over een geitenpaadje! De berg ‘Skliri’ naast het guesthouse met panoramische uitzichten.

 

Bruin verbrand, er is genoeg vrije tijd om te zwemmen, met een opgeruimde geest en een map vol uitgewerkte plannen keert iedereen vol enthousiasme huiswaarts.

Volgend jaar weer. Kom je ook? Klik hier voor het programma en prijzen in 2016.

Anita

* mocht je geen wandelaar zijn laat het geen belemmering voor je zijn om deel te nemen aan de week Persoonlijke Ontwikkeling. Dan heb je een momentje voor jezelf in de ochtend. 

** Verslag 2014

Tip: vraag naar het budget voor een Persoonlijk Opleidingsplan bij je werkgever. Wij schrijven een nota uit voor iedere deelnemer.

 

Die zalige chocolade letters waren in een mum van tijd verorberd.
Het kan allemaal op Kythira! Een Sinterklaasgedicht en superzalige chocolade letters (meegenomen door Christine uit Nederland). Dat smaakt naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.