StilteWandelen en Mindfulness, een Speciale Vakantie

 

Hoe kunnen 8 mensen zo veel lawaai maken? En die komen voor StilteWandelen? Tijdens de kookworkshop, later in de week, moest ik mijn best doen om verstaanbaar te zijn. Een van de deelnemers maakte terloops een opmerking van:” Nu begrijp je waarom wij meedoen aan de week StilteWandelen en Mindfulness…” Daar was alles mee gezegd.

 

StilteWandelen-Mindfulness-actieve-groepsvakantie-Kythira
Wat hebben we weer heerlijk gegeten onder leiding van Maria van restaurant Selana in Potamos

 

Een nieuw element waren de StilteOntbijten. Stil zijn tijdens het ontbijt bleek lastiger dan stil zijn tijdens een wandeling. Met z’n achten aan een lange tafel, en Albert in de keuken met het bereiden van heerlijke ontbijtgerechtjes, is het niet eenvoudig om niets te zeggen. Het waren bijzondere negen dagen met een fantastische groep mensen. Het is zeker een serieuze week en het groepsgevoel blijkt zodra een deelnemer een heel verdrietige mededeling ontvangt uit Nederland, dan staat iedereen klaar voor haar, aldus geschiedde.

 

StilteWandelen-Mindfulness-actieve-groepsvakantie-Kythira
Op de vrije dagen blijft Rian (rechts) wandelen en is het tijd voor een fotoshoot, hier samen met Marjorie.

 

Zijn er wel bomen op het eiland? Als je aankomt op het vliegveld van Kythira dan ziet het er behoorlijk kaal uit dus de vraag van deze deelnemer was niet geheel onlogisch. Na negen dagen was hij blij verrast want er zijn zelfs bossen op het eiland! En zo is het. Dat de emoties op kunnen lopen zodra je een stap op Kythira zet gebeurt wel vaker. En zo werd er hier en daar een traantje weggepinkt door de overweldigende omgeving, het uitzicht, de rust en de natuur en wie weet wat nog meer…

Een masseur, een huisarts, een jurist, een beeldend kunstenaar en diverse zelfstandige ondernemers, wat een heerlijk gemengde groep, die weten wat ze willen en kunnen.  Zo ook zwemmen in zee om acht uur in de ochtend! De temperatuur van het zeewater is in deze tijd van het jaar ca 17 graden en daar kun je niet heel lang in zwemmen tenzij je je wetsuit meeneemt! Zo gezegd zo gedaan, en dat vind ik best stoer. En niet alleen zij heeft gezwommen maar bijna iedereen heeft wel even in het zeewater gestaan of gelegen, nagenoeg elke dag. Al was er een regenachtige ochtend en een grijze dag, de zon was vaak en warm aanwezig.

 

wandelen-actieve-vakantie-Kythira
Heerlijk die oefeningen van Rian zo voor het ontbijt, en in onze vernieuwde binnentuin is er nu heerlijk veel ruimte voor.

 

We gaan het niet hebben over de autosleutel die zoek bleek te zijn. En niet zoek was maar gewoon in de tas van Rian zat! Ondertussen was Albert op pad gestuurd om de autosleutel elders te zoeken…Toen de sleutel weer uit de diepte van Rian haar tas tevoorschijn was gekomen konden we er hartelijk om lachen en heb ik nu een mooie afsluiter. Ik wens Rian een fijne voortzetting van haar reis want vanaf Kythira reist  ze door naar Lesbos. In Athene ontmoet ze haar man en twee vriendinnen. Ze gaan een week lang een Nederlandse organisatie in een van de vluchtelingenkampen ondersteunen. Met dank aan familie, vrienden en bekenden, voor de vele donaties, nemen ze een dikke geldbuidel mee om te besteden aan eten en drinken en medische zorg voor de vluchtelingen.

Volgend jaar zijn er, voor de 7e keer, weer twee weken StilteWandelen en Mindfulness op Kythira. Wees er snel bij want één week is al gevuld met voorboekingen.

Anita

*verslag 2016

 

 

 

 

4 gedachten over “StilteWandelen en Mindfulness, een Speciale Vakantie

  1. Ha Anita, wat heb je dit weer leuk en waar opgeschreven! Met een blos op mijn wangen, niet alleen door de zon, maar ook van schaamte vanwege het sleutel verhaal!
    Nu was ik niet de enige die al heimwee ervoer toen ik op het vliegtuig naar Athene stapte! Verschillende deelnemers bezwoeren mij terug te gaan naar Kythera!
    Het is mijn leukste en fijnste werk, zeg ik altijd. En dat was ook dit jaar weer zo! Met heel veel dank voor jullie ondersteuning en support! Zonder dat zou ik geen stiltewandelingen op Kythera kunnen doen!!!
    Liefs, Rian

    1. Ha Rian, nu krijg ik een blos op mijn wangen, dank voor je mooie woorden. Enneh iedereen (bijna iedereen) is wel eens een sleutel ‘kwijt’, het is gewoon zo ontzettend herkenbaar. Fijne tijd op Lesbos, kalo pasxa kai na’se kala. liefs Anita

  2. Heerlijk verhaal, Anita!! Met heimwee gelezen. Mijn allergrootste wens is het ooit nog een keer te mogen meemaken!! Duimen …… Liefs van mij 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.