Rosi en Ivan

2013: Rosi en Ivan Bulgarije, Sofia, we schrijven het jaar 2000. Een jong Bulgaars stel, twintigers nog, kopen een oud pand, knappen het op en beginnen een banketbakkerij annex lunchroom. Ze geloven in hun plan, het verkopen van lekkere en eerlijke producten. Én ze geloven in het samenwerken met elkaar én dat ze publiek zullen trekken. En dat gaat allemaal…. Lees verder….

De Olijf-Pluk-Weken 2013

  Een Griekse wijsheid: Eens in de zo veel jaren geeft de olijfboom geen tot weinig vruchten. Aldus geschiedde in 2013. Maar dan wel in heel Griekenland. Een rampjaar voor de Griekse olijfboer. Een daling van 50% van de olijfolieopbrengst wordt verwacht. Olijfolie is een van de bekendste exportproducten van Griekenland en 2013 lijkt dus het jaar van de olijfolie crisis…. Lees verder….

Zomerverhalen 2013

    Merken jullie iets van de crisis? Een ons veelgestelde vraag de afgelopen (zomer)maanden. Is dit nu een leuk onderwerp om een zomerverhaal mee te beginnen? ja, dat vind ik van wel want naast alle ellende die de crisis veroorzaakt zijn er ook best veel positieve kanten. Veel Grieken keren bijvoorbeeld terug naar de natuur. Olijfboomgaarden, wijngaarden en groentetuinen…. Lees verder….

De broers Maneas

  Een must see op Kythira is de ruïnestad Paleochora. Vanwege de bijzondere locatie, de mystieke sfeer, de spannende en droevige legende en het prachtige pad er naartoe. Vanuit ons Guesthouse is dit wandelend gemakkelijk te doen of, een andere mogelijkheid en erg leuk, op de fiets. Altijd valt er iets nieuws te ontdekken. Nieuwe zijpaadjes bijvoorbeeld. Waar leiden die naar…. Lees verder….

Stamathoela

Griekse Stamathoela Ergens tussen Frilingianika en Diakofti rijden wij op een verlaten zandweg. Plotseling zien we daar een kleine Griekse dame lopen herkenbaar aan een plastic tas bungelend aan haar arm waar groene plukken uitsteken. De groene plukken oftewel chorta is de lekkerste groente, en vooral vers geplukt in het wild, in het voorjaar. De Griekse heeft goede oren. Ze…. Lees verder….

Winter op Kýthira

    Een hele heerlijke lange winter op Kythira!   Wel nog twee keer in Athene geweest. Dat is voor ons altijd een uitje want we vinden Athene een prachtige stad maar we gaan wel altijd met een reden. In december voor het verlengen van onze paspoorten en in februari op afspraak bij een orthopeed. In februari namen we de…. Lees verder….