Rosi en Ivan

2013: Rosi en Ivan Bulgarije, Sofia, we schrijven het jaar 2000. Een jong Bulgaars stel, twintigers nog, kopen een oud pand, knappen het op en beginnen een banketbakkerij annex lunchroom. Ze geloven in hun plan, het verkopen van lekkere en eerlijke producten. Én ze geloven in het samenwerken met elkaar én dat ze publiek zullen trekken. En dat gaat allemaal…. Lees verder….

De Olijf-Pluk-Weken 2013

  Een Griekse wijsheid: Eens in de zo veel jaren geeft de olijfboom geen tot weinig vruchten. Aldus geschiedde in 2013. Maar dan wel in heel Griekenland. Een rampjaar voor de Griekse olijfboer. Een daling van 50% van de olijfolieopbrengst wordt verwacht. Olijfolie is een van de bekendste exportproducten van Griekenland en 2013 lijkt dus het jaar van de olijfolie crisis…. Lees verder….

Zomerverhalen 2013

    Merken jullie iets van de crisis? Een ons veelgestelde vraag de afgelopen (zomer)maanden. Is dit nu een leuk onderwerp om een zomerverhaal mee te beginnen? ja, dat vind ik van wel want naast alle ellende die de crisis veroorzaakt zijn er ook best veel positieve kanten. Veel Grieken keren bijvoorbeeld terug naar de natuur. Olijfboomgaarden, wijngaarden en groentetuinen…. Lees verder….