Kerst op Kythira

Pyter, dank je wel voor de foto’s van december op Kythira. de supermarkt in Potamos, de slager in Potamos, de zondagse markt in Potamos. In de winter beperkt tot een paar kraampjes. waar komt deze bus vandaan? Heilige Dimitrios. Eiland Kythira. Staat er op. Eiland is hier nog geschreven in Oudgrieks. In 1976 is het nieuwgrieks geintroduceerd. De bus is dus…. Lees verder….

De Olijf-Pluk-Weken 2009

Vanaf 24 oktober arriveren de eerste gasten voor het olijven plukken. Tot op het laatste moment zijn we bezig geweest om de gezamenlijke ruimte, de grote woonkeuken, af te maken. We gaan hier wel ontbijt en diner verzorgen dus het moet er picobello uitzien en werkbaar zijn. Het is natuurlijk heel erg spannend zo’n eerste olijfpluk samen met gasten. Wat staat…. Lees verder….

Van Mitata naar Paleopolis

  Na al die maanden werken is het hoogste tijd voor iets anders, een eiland verkenning, een wandeling. Samen met onze vriend James Prineas zijn gezin en nog een aantal genodigden. We gaan met hem mee op een nieuwe verkenningstocht. Er is een lokale Griekse gids bij, Jiannis Protopsaltis. Na de wandeling worden we verwacht bij taverna Skandia in Paleopolis…. Lees verder….

Nog eens verhuizen!

DE VERHUIZING Hoe zat het nog maar weer? Januari 2008 zijn we begonnen in een huurhuis in Manitochori in het Zuiden van het eiland. In juni 2008 zijn we verhuisd naar een heel klein huur-appartement in Frilingianika. Februari 2009 was de renovatie klaar van ons Eerste Griekse Huis en konden we over, eindelijk! Ondertussen was de bouw van het guesthouse in volle…. Lees verder….

Zomerverhalen 2009

Hoe waren nu onze eerste maanden als gastheer en gastvrouw van Guesthouse Xenonas Fos ke Choros? Het was leuk, vermoeiend, intensief en vooral heel erg wennen. Eigenlijk lagen we in juli al op apegapen en toen stonden we nog maar aan de start, de echte pret moest nog beginnen. Hadden we een keuze? nou dit was onze keuze. Gewoon meegegaan…. Lees verder….

Inkopen doen in Athene

Omdat we nog niet genoeg spullen hebben(?!) gaan we een paar dagen naar Athene. Zeg maar gerust moeten naar Athene. Om alle appartementen te voorzien van fijne keukenspullen kom je toch gauw terecht bij de IKEA, en die hebben ze in Griekenland. Maar liefst twee in Athene. En zo is er een waslijst met kleine en grote spullen. Hoe we…. Lees verder….