Kerst op Kythira

Pyter, dank je wel voor de foto’s van december op Kythira. de supermarkt in Potamos, de slager in Potamos, de zondagse markt in Potamos. In de winter beperkt tot een paar kraampjes. waar komt deze bus vandaan? Heilige Dimitrios. Eiland Kythira. Staat er op. Eiland is hier nog geschreven in Oudgrieks. In 1976 is het nieuwgrieks geintroduceerd. De bus is dus…. Lees verder….

De Olijf-Pluk-Weken 2009

Vanaf 24 oktober arriveren de eerste gasten voor het olijven plukken. Tot op het laatste moment zijn we bezig geweest om de gezamenlijke ruimte, de grote woonkeuken, af te maken. We gaan hier wel ontbijt en diner verzorgen dus het moet er picobello uitzien en werkbaar zijn. Het is natuurlijk heel erg spannend zo’n eerste olijfpluk samen met gasten. Wat staat…. Lees verder….

Van Mitata naar Paleopolis

  Na al die maanden werken is het hoogste tijd voor iets anders, een eiland verkenning, een wandeling. Samen met onze vriend James Prineas zijn gezin en nog een aantal genodigden. We gaan met hem mee op een nieuwe verkenningstocht. Er is een lokale Griekse gids bij, Jiannis Protopsaltis. Na de wandeling worden we verwacht bij taverna Skandia in Paleopolis…. Lees verder….