De Kythira Kriebel

 

Mooi eiland, groen van mirt, en ongeëvenaard
In bloei, waaraan elk volk steeds zijn devotie wijdde,
Waar zich de zuchten van het liefdesvuur verspreiden
Als wierookgeur die zweeft boven een rozengaard.

 (De Kythira Kriebel van Baudelaire 1821-1867 uit ‘Reis naar Kythira’)  

 

Een Grieks eiland vol beloftes en verlangens waar al eeuwen geleden over werd geschilderd door Watteau en gedicht door Baudelaire. De groene met mastiek en mirte bedekte heuvels glinsteren je het hele jaar door tegemoet. De Ionische, Egeïsche of Mediterrane zee is bijna vanaf elke plekje op het eiland te zien. Ronddwalen en lekker verdwalen kun je in de vele traditionele dorpjes met prachtig gerenoveerde huizen en intrigerende ruïnes. De geschiedenis en mythes ervaar je optimaal al rondwandelend over de eeuwenoude wandelpaden. En of je nu in het groene noorden bent of in het zachtglooiende oosten, aan de wilde westkust of nabij de hoofdstad in het zuiden, overal vind je een pad naar zee. Van de georganiseerde stranden tot aan de verlaten baaitjes met kristalhelder water in alle tinten blauw.

 

The embarkation for Cythere
The embarkation for Cythere

(De Kythira Kriebel van Watteau 1684-1721)

 

Voel jij de Kythira Kriebel al?

Iemand die bijna niet kan wachten om weer te komen is mindfulness trainer Rian Coumou. In het voorjaar van 2019 vertrok ze met het idee om in 2020 er ‘gewoon’ weer te zijn. Op Kythira, voor de  StilteWandelingen en Mindfulness. De Speciale Vakantie Weken in het voorjaar werden jaar na jaar opgeschort vanwege de reisbeperkingen. Het goede nieuws is dat het dit jaar wél door gaat. Wel een maand later dan gebruikelijk, om er zeker van te zijn, voor zover mogelijk, dat corona niet dwars gaat liggen.

De week StilteWandelen en Mindfulness is van vrijdag 27 mei tot vrijdag 3 juni.  Wil je meer weten lees hier dan alles over deze bijzondere week.

Ander leuk nieuws is dat de week Natuur&Cultuur in 2022 eindelijk in premiere kan gaan. In een week reis je door de tijd in Kythira overgoten met veel natuurschoon en culinair genot. Lees hier meer over deze unieke week van zaterdag 4 juni tot zaterdag 11 juni.

Kortom, het kriebelt enorm en wij hebben ontzettend veel zin in dit nieuwe seizoen.

Griekse groetjes,

Anita

 

**Hierbij een kleine impressie van Kythira, Noord – Zuid – Oost – West – Thuis best…voor ons in Aroniadika en Pitsinades. Het plaatsnaambord Pitsinades staat sinds een paar jaar pontificaal naast onze oprit. Qua meters zitten we er tussenin, 300 meter van elk dorp om precies te zijn.

**Klik op een foto om deze te vergroten.

 

 

 

 

2 gedachten over “De Kythira Kriebel

  1. Het blijft kriebelen! Maar eerst nog even een nieuw heupje, dan kan ik er weer tegen.
    Lieve groeten en veel succes in het nieuwe seizoen

    1. We duimen voor je dat je heeeeeel snel een nieuwe heup krijgt Χριστινα μας! Geniet van de lente, lieve groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.