Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness

 

Grieks Pasen

Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness. Zo begon dit jaar onze eerste Speciale Vakantie Week met Rian Coumou op Kythira. De deelnemers waren erg nieuwsgierig om een glimp op te kunnen vangen van deze belangrijkste jaarlijkse Griekse traditie. Nadat iedereen was gearriveerd, geinstalleerd en voorzien van een kopje thee en koffie, in een warm zonnetje, namen we ze mee naar Avlemonas. De Griekse Paas sfeer openbaarde zich gedurende het vallende avondlicht. Steeds meer mensen stroomden het pittoreske dorpje binnen. De zingende priester, in het kleine en stampvolle kerkje, onderbrak heel even zijn gezang om wat extra stoelen te laten aanslepen. Bedwelmd door de wierrook geuren genoten we van een voortreffelijk Grieks maal en ondertussen konden we de processie volgen en genieten van de vele lichtjes op zee.

 

Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness
De processie in Avlemonas. Een priester gaat voorop met achter hem de ‘Epitafios’, het symbolische graf van Christus. Iedereen mag meelopen!

 

Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness
Nog een laatste rondje door het mooie baaitje in Avlemonas. Op goede vrijdag is het dorp elk jaar prachtig versierd met fakkels op en rond het water.

 

Grieks Pasen, wandelen en mindfulness
Op zondagochtend vind je overal op het eiland lam, geit of varken aan het spit. Hier thuis bij onze gastheer in Aroniadika.

 

Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness
Op en top genieten van zon, muziek, dans, lekker eten (er is niet alleen maar vlees) en goed gezelschap.

 

Klik hier voor een korte video gemaakt tijdens de zondagse paaslunch

In het paasweekend is de wekelijkse markt in Potamos op zaterdagochtend ipv zondagochtend. En met Grieks Pasen is het, zo vroeg in het toeristenseizoen, al extra gezellig vanwege de vele Griekse toeristen die naar Kythira komen. Om zich te koesteren in religeuze tradities, familie bezoek en/of te genieten van de bloemenpracht en voorjaarszon.  Dit jaar viel Pasen extra gunstig voor de Grieken vanwege de nationale feestdag op woensdag 1 mei. Vele eilandbezoekers vertrokken om die reden pas op donderdag 2 mei.

StilteWandelen en Mindfulness

Met de deelnemers van de StilteWandelingen en Mindfulness in 2019 was het al met al een feestweek. Serieuze momenten werden afgewisseld met prachtige wandelingen, verfrissende zwempartijen en gezellige etentjes.

 

Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness
De eerste dagen was het om 9 uur in de ochtend al heel erg warm. Gedurende de week zakte de temperatuur naar aangenamer wandelweer.

 

Vol energie vertok iedereen weer huiswaarts met het gevoel dat er nog veel meer te ontdekken valt op Kythira. Nog meer wandelen, of olijven plukken of gewoon een ontspannen vakantie op een unieke plek in Europa.

Volgend jaar beginnen we wederom eind april met StilteWandelingen en Mindfulness. In principe op 24 april 2020.  Wil je een keertje meedoen? Een plekje reserveren kan nu al en verplicht je tot niets. Mail gerust naar albert@eengriekseiland.nl.

Zonnige groet,

Anita

Lees ook: StilteWandelen en Mindfulness 2018

Ons eerste Grieks Pasen oa in Chora, 2008

 

Grieks Pasen, StilteWandelen en Mindfulness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.