Kerst op Kythira

Het duurde even voordat wij in hogere kerstsferen kwamen. Op 23 december werd het de hoogste tijd om de kerstversieringen op te hangen. Buiten werd nog een boom opgesierd met lichtjes, dat staat toch altijd zo gezellig als je s’ avonds aan komt rijden. Het ‘kerstgevoel’ kwam laat op gang. Tweede Kerstdag met uitgebreide lunch bij Petros en Clive thuis….. Lees verder….

De Olijf-Pluk-Weken 2010

  Hoe gaat dat een week olijven plukken in Griekenland?  “Op Kythira? Is dat een eiland maar waar ligt dat dan? Wie gaat er nu werken in een vakantie?” Blijkt Kythira boven Kreta te liggen en net onder de Peloponnesos. Kreta is bekend bij 99% van alle mensen. Maar Kythira…misschien bij 1%? Eén van de plekjes met de meeste zonuren van…. Lees verder….

Ontdek je plekje

Oktober was voor ons de Doe-Eens-Wat-Anders-Weken. Na een zomer lang gasten ontvangen en het Guesthouse op orde houden proberen we wat tijd vrij te maken. Er valt nog zo veel te zien op Kythira en op sommige plekken zijn we nog nooit of al lange tijd niet meer geweest.   Die heerlijke wandeling eind september, zie zomerverhalen 2010, smaakt naar…. Lees verder….