Filmsterren!

 

Voor anderhalf uur waanden we ons twee filmsterren op Kythira. Brigitte Bardot! riep mede filmster Giorgos, de taxi chauffeur uit Karavas, al naar me. Iets te veel eer voor mijn eerste acteerprestatie ooit. Wellicht brachten mijn blonde lokken hem vijftig jaar terug in de tijd… Het ontbrak hem zeker niet aan (Grieks) spraakwater én om het middelpunt van de show te zijn.

 

Filmsterrren!

James met zijn drone en BB in aantocht.

 

Toen de filmploeg was vertrokken liepen wij al weer met een stofzuiger heen en weer te draven en ging de wasmachine voor de derde keer aan die dag. Toch waren het een paar grappige momenten op deze snoeihete en plakkerige dag begin september. De regisseur had het zo warm dat hij al snel in zijn blote bast rondliep. Giorgos, de taxi chauffeur, had eveneens de neiging om zijn shirt uit te trekken maar deed dat net niet. Met zijn broek opgeknoopt tot zijn navel en zijn shirt over zijn borstkas getrokken was er nog net een strookje harige, doch gebruinde, huid zichtbaar. Zo gaat dit blijkbaar op een Kythiriaanse film set?

 

Filmsterren!

De nieuwe gast arriveert met de taxi bij ons guesthouse

 

De enige echte actrice was Ella uit Londen. Zij speelde een bij ons arriverende gast. Wij speelden vooral onszelf: gastheer en gastvrouw en Giorgos had zijn dagelijkse rol als taxi-chauffeur die een gast komt brengen. Er waren opnames met en zonder ‘drone’ en daarna werden de gesprekjes opgenomen. Al met al een paar uur actie, wachten en nog een keer de scène overdoen. De regisseur is James Prineas. Hij heeft tevens het hele script geschreven en verblijft inmiddels al een paar maanden op Kythira. De pefecte reden om lekker lang in zijn vakantie huis te vertoeven. Kythera mon Amour was zijn eerste film en ‘An Island named Desire’ wordt zijn tweede.

 

Filmsterren!

Ella

 

Met uitzondering van Ella, en nog een aantal acteurs, zijn de meeste ‘filmsterren’ vooral Kythira liefhebbers en wonen en/of werken op het eiland. Het wordt een film vol humor en mooie beelden. Geschikt voor iedereen die gek is op Griekenland en een vleugje ‘zomergekte’ op Kythira eens van een andere kant wil zien.

We houden je op de hoogte.

Albert&Anita

Kythera mon Amour

meer van James….

 

Na gedane arbeid nog een koffietje en daarna vertrokken ze razendsnel naar het vliegveld voor de volgende scène.

 

Filmsterren!

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.