Myrtidia House

 

Myrtidia House is een feit! Hierbij presenteren wij je met veel plezier het resultaat van de renovatie van een 130 jaar oud Grieks huisje. Vrijstaand, met een bescheiden tuintje met één grote olijfboom, 1800 meter van zee en naast het klooster Panagia Mirtidiotissa. Een super kans waar we beiden vol voor zijn gegaan. Met hoofdbrekens over de indeling, de kleur voor de vloer, de badkamer, de keuken, het plafond en een heleboel kleine en grote beslissingen kunnen we terugkijken op een paar geslaagde maanden. Van april tot augustus is er keihard gewerkt en het is klaar. Wij vinden dat het heel mooi is geworden, wat vind jij?

 

Myrtidia House
Myrtidia House helemaal klaar!

 

Hieronder een aantal foto’s van binnen. voor en na.

Myrtidia House
De keuken voor de renovatie

 

Myrtidia House
De keuken na de renovatie.

 

Myrtidia House
Het slaapgedeelte voor.

 

 

Myrtidia House
Het slaapgedeelte na.

 

Myrtidia House
Badkamer voor.

 

Myrtidia House
Badkamer na

 

Het proces

In maart jl hebben we het huisje van binnen leeggehaald. Eind april begon Jiannis, onze aannemer, met de klus. Een loodgieter en electriciën zijn afzonderlijk aangesteld maar hun samenwerking was subliem, wat een geweldig team. Als al die mannen samen aan het hakken en boren zijn, in dit kleine optrekje, wordt het binnen al snel chaotisch en vooral heel erg lelijk. Dan is daar zo’n moment dat ik me zelf afvraag waar zijn we aan begonnen? Vaak genoeg lag het hele project dagenlang stil en gebeurde er niets. Onze aannemer werkt aan verschillende klussen, logisch natuurlijk en goed voor hem, en soms moeten er ook dingen drogen, zoals het gegoten beton in keuken, badkamer en woonkamer.

 

Myrtidia Housei
Oeps!

 

Al snel is het eind juni en kan ineens de schilder aan de slag. In eerste instantie waren we van plan het zelf te doen, maar waar halen wij de tijd vandaan? We zijn ontzettend druk met het guesthouse, het is smoorheet, we zijn geen schilders, vinden het ook niet leuk om te doen en hoe lang gaat dat duren? Dus we hebben het laten doen! De schilder is dertien volle dagen van acht uur bezig geweest. Hij rijdt geen auto dus Albert bracht hem elke ochtend om 7:30 naar zijn werkplek en bracht hem om 15:30 weer naar huis. Mager als een lat en met alleen een fles water en wat oplos koffietjes heeft hij geschilderd en geschilderd…ook de buitenkant. Albert heeft hem een paar keer gevraagd: joh is het niet veel te heet voor je om buiten te schilderen? Hoezo heet? vraagt de schilder? Het is maar 34 graden…Tja in vergelijking met de week ervoor, toen was het bijna 45 graden, kun je stellen dat het toen echt heet was. Het is gewoon een bikkel.

 

Mytidia House
De schilder maakt het verschil! Alles mooi strak en fris.

 

Eindelijk is het onze beurt: schoonmaken en inrichten. Het schoonmaken is zo gepiept, de inrichting ook maar aan de afwerking lijkt geen einde te komen. Lampje hier, gordijntje daar, zelfgemaakte tafels schuren, er is geen witte beits op Kythira dus dat wordt bestellen, weer wachten… De electriciën oppiepen om de laatste aansluitingen af te ronden en de internetspecialist benaderen (daar zitten we al drie maanden acheraan te vangen). Begin augustus is het klaar en grijpen wij onze kans om het huisje zelf te testen. We gaan een nachtje uit logeren! Dat kan alleen op een moment als we geen ontbijtgasten hebben en we alvast de tuin, strijk en was voor de volgende dag hebben voorbereid. Het is gelukt! We waanden ons in het paradijs.

 

Myrtidia House
Wandelend naar zee voor een verfrissende duik. Links van het haventje Limnaria is een piepklein strandje waar je nauwelijks kunt liggen zonnebaden maar waar je wel makkelijk de zee in kunt lopen.

 

 

Myrtidia House
Proost! Op Myrtidia House.

 

Myrtidia House is een snoepje, zoals een vriendin opmerkte. En zo voelt het ook als je er bent. Buiten en binnen het klopt allemaal. De zee is op loopafstand. En in het voor- en najaar heb je het baaitje nagenoeg voor jezelf. De rustgevende sfeer van het klooster maakt een verblijf in Myrtidia House helemaal compleet. Het dichtsbijzijnde dorp is Kalokairines, daar splitst de weg zich naar Karvounades en Livadi. In deze levendige dorpjes bevinden zich bakkers, supermarkten en cafeetjes. Griekser kan het niet worden op Kythira!

Anita

 

Myrtidia House
Ook hier weergaloze zonsondergangen.

 

 

 

12 gedachten over “Myrtidia House

 1. Wat een prachtig huisje op een fantastisch plekje. Hopelijk kunnen we het even bezichtigen als we volgende week tenminste op Kythira kunnen komen vanaf Kissamos.

 2. Wat een prachtig huis jammer dat de gezelligheid van jullie niet is inbegrepen…..
  Wel een top plekje zeg dat hebben jullie top gedaan 👍🏾🍸

  Liefs Petra ❤️

 3. Wat hebben jullie er wat moois van gemaakt.
  Moet nog even geduld hebben om daar m’n eerste voetstappen te mogen zetten.

 4. Hoi Anita en Albert,
  Geweldig huisje. Echt in jullie stijl verbouwd.
  Heb wel belangstelling om het te huren.Waar vind ik meer info?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.