Olijven plukken op Kythira

 

Olijven plukken op Kythira! Οι διακοπές αλλιώς – een andere vakantie op het mooie Kythira waar ook na de brand het toerisme gewoon doorgaat, zo schrijft de krant de Kathimerini. We zijn best een beetje trots op dit artikeltje over ons met een foto van de olijf-pluk-weken in 2014.

 

Olijven plukken op Kythira

 

Dit jaar beginnen we eind oktober weer met de olijven pluk waarvan de eerste twee weken inmiddels zijn volgeboekt. We plukken door tot 26 november en de olijfbomen zien er dit jaar veelbelovend uit. We hebben net een ‘rondje langs de velden’ gemaakt en de nog groene olijfjes stralen ons tegemoet. Omdat Albert nu al een paar jaar de bomen goed onderhoud kunnen we daar nu letterlijk de vruchten van plukken. Olijven plukken is niet moeilijk of zwaar.  Je bent wel lekker veel buiten, in goed gezelschap, in een groepje van min 5 en max 10 personen. We hebben ook dit jaar weer veel olijfpluk vrienden van voorgaande jaren. Olijven plukken werkt verslavend en het is ook een  ‘vorm van meditatie’  zoals het artikel Albert citeert.

Verder schrijft het artikel dat we deze vakantie activiteit al sinds 2009 organiseren. Tevens het eerste jaar waarin we de deuren van ons guesthouse hebben geopend. Olijven plukken is ‘een andere vakantie’ op Kythira, een Speciale Vakantie zoals we het zelf noemen. Nu is iedere vakantie op Kythira speciaal maar tijdens de olijf=pluk-weken kun je een eeuwenoude traditie  zelf ervaren en wordt je een beetje meegezogen in het Griekse eilandleven in november. Overigens is er genoeg ‘vrije tijd’ om zelf op ontdekking te gaan.

Wie weet tot op Kythira!

Anita

Lees ook:

Pluk je eigen olijfolie! Een publicatie in het Dagblad van het Noorden in Nederland.

De olijf-pluk-weken 2016

 

4 gedachten over “Olijven plukken op Kythira

  1. Vorig jaar vergeten, maar dit jaar neem ik zeker weer een fles van jullie overheerlijke olijfolie mee naar huis!

    1. …en die van vorig jaar heb je nog tegoed van ons, wel met verse olijfolie natuurlijk 😉 Tot snel Marleen! groetjes Albert&Anita

  2. Wat fijn dat de olijfbomen gespaard zijn en dat er in november genoeg te plukken is!
    Ik kijk er erg uit naar mijn eerste olijf-pluk-ervaring, heb er veel zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.