Juni borrels

Het is juni en de zomer slaat genadeloos toe. Ineens is het 30 plus en dat blijft het. Het is een warme maand met alle zomeraspecten die daarbij horen. De krekels die overdag luid en duidelijk aanwezig zijn en prachtige zonsondergangen en heel veel lekkere etentjes. Het is rustig met de Griekse gasten maar veel dank aan alle Nederlanders, Italianen en alle andere Europeanen die naar Kythira/Griekenland komen.
Bij deze een snelle foto-update van juni. Deels gemaakt met de mobiele telefoon waardoor de kwaliteit altijd een stuk minder is.

 

 

Het is heerlijk lang licht, geen wind en Albert gaat pizza’s bakken. Samen met Hilda, Viola, Rene en Thea hebben we heerlijk zitten smullen.

De verjaardagsochtend van Hilda en Viola was met taart: monchou, ook met Griekse ingredienten om van te smikkelen.

 

Nog even een laatste kiek met Hilda, het was weer supergezellig.

Omdat het zo warm is wordt het de hoogste tijd voor onze super-zonnebeschermers die windkracht 7 gemakkelijk aan kunnen. Menigeen heeft al vol bewondering staan kijken naar het schaduwdoek en de door Albert gemaakte constructie van palen.

De palen waar ze aan vast zitten zijn niet meer uit de grond te krijgen, dit itt wat Albert had beoogd. Ze staan er ook in de winter. Ze vallen ons in ieder geval al niet meer op.

 

 

Ons eigen terras is inmiddels ook voorzien van een schaduwdoek en dat is toch wel heeeeel erg fijn.
De lavendel in het middenpad doet het prachtig. In juni fladderen er veel vlinders rond in allerlei kleuren en maten.

 

Tijd voor een lunch aan zee.

Het is heerlijk genieten in de baai van Avlemonas.

Dat vinden ook de passanten in hun zeil/motorboten.

 

Een andere lunch aan zee was een heel aangename verrassing. Om 13:30 werden we verwacht in Likodimoe beach aan de westkant. Jan en Kathleen zaten al klaar.

SONY DSC

 

En toen was het zo maar ineens 20:00 uur ’s avonds…Tijd om op te breken. Waar hebben we het toch allemaal over gehad? In ieder geval is elke eilandroddel besproken eh die wij kennen want er zijn vele intriges en niet alleen onder de Grieken. De vele buitenlanders kunnen er ook wat van. Velen zijn door ruzie’s, die ontstaan alleen al bij het opsteken van een sigaar, niet langer bevriend. Wij lachen er altijd maar wat om en over want het is soms te zielig voor woorden. Kortom  het sociale leven op de Grieks eiland doet niets onder voor dat in een Nederlands dorpje.

 

De zon gaat al bijna onder…

 
Dit is Likodimoe beach en het hele jaar door populair bij de Grieken.

Een ander zeer rustig strand in juni is aan de oostkant. Dat is Limni Beach.

 

Tijd voor een diner. Verse vis op de bbq. Paris heeft ons uitgenodigd voor een zalig etentje. De vis heeft hij zelf niet gevangen, dat laat hij graag aan een ander over, maar klaarmaken kan hij het als de beste.

Het was een frisse avond in juni.

 
Tijd voor een lunch bij Fleur…nou ja lunch. Om 14:00 werden we verwacht.

 

De tafel was al mooi gedekt. Bijkt dat iedereen pas om 16:00 uur zou komen, al zijn het buitenlanders dat is toch heel erg Grieks. Hadden wij nog even tijd voor een duik in zee. Terug om 16:30…eerst maar aan de wijn. Om 18:00 uur kregen we eindelijk een lunch(?!).

 

 

Albert is niet zo relaxed want Nederland voetbalt die avond. Uiteindelijk gaan we aan tafel en vertrekken met het toetje in de handen richting huis. Ja er zijn weinig voetbalminnende eilandvrienden. We waren wel meteen klaar met het avondeten.

 
Omdat al die lunches en diners ‘saai’ worden bedacht Lita een soiree. Dus om 18:00 uur zo van het strand hup bij Lita in de tuin. Het was heel gezellig.

Weer hele andere mensen en praat. Albert, Anita en John.


Hier Paulien, Anita, Fred en Albert en Anne op de achtergrond.

 

jun 12 r&t

Wat een prachtig stilleven, zie foto boven. Een heerlijke fles wijn met glazen, lief kaartje en prachtige stenen troffen wij aan in het appartement van vertrekkende gasten. Een spontane verrassing.

 

De hoogste tijd voor midzomernacht. Het zijn prachtige dagen met waanzinnig mooie zonsondergangen.

Was deze nog op 20 juni.

 

Hier 21 juni.

 

Als de zon onder is begint het kleurenpalet zich uit te breiden. De zee licht dan nog even mooi op.

 

.

Op weer een andere dag zelfs met wolken blijft het mooi misschien nog mooier??

 
Albert in de relaxstand.

 

en nog even samen.
.

 

Tot op Kythira en een hele fijne zomer!
Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.