Kythera Hiking

 

Afgelopen weekend was het Kythera Hiking team aan het wandelen in de omgeving van het guesthouse. Reden is dat er een bewegwijzerd wandelpad gaat komen rond Aroniadika. Daar zijn we best een beetje trots op. Hoe komt dat zo? Albert is al een paar jaar bezig om de oude overwoekerde ezelspaden in de omgeving van het guesthouse schoon te maken. Dat is een intensieve klus met de vele struiken en soms hele bomen. De enige periode om hier aan te kunnen werken, qua tijd, is in januari en februari. Na een paar jaar zagen en hakken is er een rondje Aroniadika ontstaan waarbij je voornamelijk wandelt over de oude paden – ‘monopathia’. Een deel van de paden zijn al te bewandelen en gebruiken wij in onze Guesthouse Wandelingen.

 

Kythera Hiking, wandelspecialist

De wandelspecialisten van Kythera Hiking. Van links naar rechts: Alekko, Fivos, Nadia en Rigas. Foto van Kythera Hiking in het Kafeneon in Aroniadika.

 

De wandelspecialisten van Kythera Hiking hebben de ronde nu helemaal uitgezet én er heeft zich een sponsor aangemeld. Niet onbelangrijk want er zijn nog een paar ondoordringbare paden die alleen schoongemaakt kunnen worden met behulp van veel mankracht. En daar is geld voor nodig net zoals het bewegwijzeren en het schoonhouden van de paden. Fijn dat er zo goed samengewerkt kan worden om de oude paden van Kythira weer in ere te herstellen. Een mooie reden voor wandelende toeristen om regelmatig terug te keren naar Kythira.

 

Wandelspecialist Kythera Hiking

Februari jl van Avlemonas naar Diakofti. Toen nog niet klaar, nu wel.

 

Onlangs is het oude pad van Diakofti naar Avlemonas geopend. Een deel van het pad kennen wij al. In februari jl zijn wij samen met het Kythera Hiking team op pad geweest om het laatste stukje te verkennen, Dat was niet makkelijk, zeg maar onmogelijk. Toentertijd. Ondertussen is het Alekko gelukt om de juiste route te vinden. Voortreffelijk werk.  Zelf kunnen wij niet wachten om dit nieuwe/oude pad helemaal te gaan wandelen, al zal het nog even duren voordat wij samen op pad gaan, vermoedelijk december

Zodra ‘de ronde van Aroniadika’ helemaal gereed is laat ik dat natuurlijk weten.

Anita

*Kythera Hiking is onderdeel van ‘Paths of Greece’

 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.