Avlaki

 

Op het moment kunnen wij onze creativiteit helemaal kwijt in een inspirerend renovatie project. Het opknappen van een schattig Kytheriaans eilandhuisje. Verwaarloosd en overgeleverd aan de tand des tijds staat het daar midden in zo’n typisch eilanddorp. Daar waar ruïnes en opgeknapte huizen elkaar afwisselen. Het is ca. 125 jaar oud en er moet veel aan gebeuren maar niets onoverkomelijks. Een goed startpunt is altijd de riolering, electriciteit en het waterdicht maken van de muren.

 

Holiday Home

Inmiddels is er al veel werk verricht maar we zijn er nog niet. Zie hier de ‘tzaki’ vuurplaats. Deze is nog niet afgewerkt. Net zoals de keuken en de badkamer. Die bereik je trouwens door de opening links. De deur is de voordeur naar de binnenplaats.

 

 

Toen we er voor het eerst binnenstapten waren we verkocht. Een plaatje met mooie details. De karakteristieke omlijsting van de voordeur aan de buitenkant, de oude balken en de grote vuurplaats binnen, geven het huisje karakter. Het is klein en knus met een zonnige en besloten binnenplaats. Het huisje noemen we ook zo: ‘Avlaki’ oftewel binnenplaatsje.

Hierbij al wat foto’s. Wordt vervolgd!

Anita

Meer bouwprojecten: De bouw van Guesthouse – Xenonas Fos ke Choros. En ook. De renovatie van Ons Eerste Griekse Huis. De bouw van Spiti RoMieke in Potamos. En ook de renovatie van Myrtidia House. 

 

 

Holiday Home

De dorpsstraat naar Avlaki. Het witte huisje links.

 

 

Holiday House

Welkom bij Avlaki. Je ziet hier de nieuwe betegeling, in wording, van de binnenplaats. Rechts een bankje, in wording.

 

 

Holiday House

Het dorpsstraatje van de andere kant met rechts Avlaki.

 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

  1. Zoooo cute 😉 echt weer een prachtig projectje!

  2. Richard Sperling

    Kalimera Anita! Ik maar puzzelen in welk dorp deze parel zou kunnen staan? Potamos,Aroniadika? Of blijft dat nog “geheim”? Ik zie de Albert&Anita touch al in gedachten.Succes met de afronding ik zie de plaatjes wel op de blog.
    Lieve groeten! Tha leme Richard

    • Kalispera Richard mou! Het is geen Potamos of Aroniadika…maar wat dan wel. Ik zal het binnenkort bekend maken. Over een paar dagen weer nieuwe plaatjes, de timmerman is er nu aan het werk. Lieve groetjes, Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.