Avlaki

 

**Avlaki is klaar! Scroll naar beneden voor het eindresultaat. En het begin…   

 

November 2020

Op het moment kunnen wij onze creativiteit helemaal kwijt in een inspirerend renovatie project. Het opknappen van een schattig Kytheriaans eilandhuisje. Verwaarloosd en overgeleverd aan de tand des tijds staat het daar midden in zo’n typisch eilanddorp. Daar waar ruïnes en opgeknapte huizen elkaar afwisselen. Het is ca. 125 jaar oud en er moet veel aan gebeuren maar niets onoverkomelijks. Een goed startpunt is altijd de riolering, electriciteit en het waterdicht maken van de muren.

 

Holiday Home
Inmiddels is er al veel werk verricht maar we zijn er nog niet. Zie hier de ’tzaki’ vuurplaats. Deze is nog niet afgewerkt. Net zoals de keuken en de badkamer. Die bereik je trouwens door de opening links. De deur is de voordeur naar de binnenplaats.

 

 

Toen we er voor het eerst binnenstapten waren we verkocht. Een plaatje met mooie details. De karakteristieke omlijsting van de voordeur aan de buitenkant, de oude balken en de grote vuurplaats binnen, geven het huisje karakter. Het is klein en knus met een zonnige en besloten binnenplaats. Het huisje noemen we ook zo: ‘Avlaki’ oftewel binnenplaatsje.

Hierbij al wat foto’s.

Anita

Meer bouwprojecten: De bouw van Guesthouse – Xenonas Fos ke Choros. En ook. De renovatie van Ons Eerste Griekse Huis. De bouw van Spiti RoMieke in Potamos. En ook de renovatie van Myrtidia House. 

 

 

Holiday Home
De dorpsstraat naar Avlaki. Het witte huisje links.

 

 

Holiday House
Welkom bij Avlaki. Je ziet hier de nieuwe betegeling, in wording, van de binnenplaats. Rechts een bankje, in wording.

 

 

Holiday House
Het dorpsstraatje van de andere kant met rechts Avlaki.

 

 

26 januari 2021

In kleine ruimtes proberen wij zo veel mogelijk functionele opbergruimtes te creëren die ook nog mooi zijn. Dat is een heel proces van overleggen, tekenen en uiteindelijk beslissen. En daarna het resultaat. Zoals de scheidingswand tevens een opbergruimte en ‘bar’. De timmerman heeft er op ons verzoek alleen bovenkastjes in gemaakt.

 

Avlaki Kythira

 

 

De keuken in wording. Het was nog een hele klus voor de timmerman om alles passend en op maat te krijgen. Er is plek voor een koelkast en zelfs een wasmachine. Helemaal rechts zie je de doorgang naar de badkamer. De deur is klaar maar nog niet geverfd en gemonteerd.

 

 

Avlaki Kythira

 

 

4 februari

De basis van de badkamer is klaar. De vloer en muren zijn twee keer gelakt. De grijsblauwe kleur doet het geweldig bij de originele oude balken en de witte planken tussen de balken. Het is helemaal geworden zoals verwacht. De loodgieter kan nu verder met het toilet en de afvoer.

 

 

 

 

Hieronder zie je het slaapgedeelte. De timmerman is klaar met de kastdeuren en de binnen- en buitenluiken. Ons idee is nu om de kastdeuren in dezelfde kleur te gaan beitsen als de oude balken. Best spannend en ik kan bijna niet wachten om te beginnen…Maar geduld is een schone zaak want de timmerman heeft nog een aantal kleine klusjes en zo ook de electriciën.

 

 

 

 

19 maart 2021

De loodgieter is geweest en toilet en kranen zijn geplaatst. Nu mist er nog een doorgang van het wasmachineplekje naar de afvoer. Daar kan de loodgieter niets aan doen. De bouwer wel. Een paar dagen later gaan we kijken, aan de doorgang voor de afvoer is niets gedaan wel is de ’tzaki’ voorzien van mooie stenen. Die rode uitstulping rechts is nog een puntje van aandacht. Het is verf en het is er redelijk makkelijk af te schrapen. Of te bikken.

 

 

 

 

De huidige blauwe verf op het houtwerk is toch niet helemaal dé kleur. We halen er diverse kleurstalen van de verfwinkel bij. Na veel wikken en wegen besluiten we toch weer terug te gaan naar blauw. Iets lichter en grijzer dan de huidige kleur. De schilder heeft het eerste laagje op het badkamerraampje zitten als er een regenbui losbarst. Het heeft twee maanden nauwelijks geregend dus daar zijn we blij mee. Bij een ander raampje loopt water naar binnen. Al gauw vormt zich een hele plas binnen op de keukenvloer. Extra goed dat het ineens hard regent. Nog een klusje om op te lossen.

 

 

 

 

30 mei 2021

En ineens zijn we dik twee maanden verder. De afgelopen maanden zijn voorbijgevlogen en ons Avlaki projectje is even naar de achtergrond geschoven. Aandacht en energie gingen naar heel veel andere werkzaamheden en vooral alle guesthouse klusjes en de opening voor het nieuwe seizoen. Dat is allemaal gelukt en we draaien inmiddels weer op volle toeren. De komende maanden proberen we verder te klussen aan Avlaki…

 

 

 

 

En zo zijn we alweer een dik jaar verder en is het 18 juli 2022!!!

Hartje zomer en het is de hoogste tijd om de laatste foto’s van Avlaki te showen. Want dit enige huisje is helemaal klaar. Het duurde echt een eeuwigheid voordat we op het landelijke electriciteitsnet waren aangesloten. Op een gegeven moment hadden we eindelijk alle papieren verzameld, ingevuld en ingeleverd. Na weer een hele tijd niets toch maar eens bellen. Toen bleek dat de hele aanvraag was verdwenen. Volgens de medewerker van het Griekse electriciteitsbedrijf zijn ze op de veerboot zoek geraakt…Dat geloof je toch niet! Er zat niets anders op dan de hele aanvraag nogmaals opnieuw te doen. Aldus geschiedde in het voorjaar van 2022 en toen ging alles ineens snel. Dat werd ook tijd.

Zie hier de foto’s van een heerlijk eilandhuisje. Tip: klik op een foto om deze te vergroten.

 

.

 

En zo troffen we het huisje aan in 2019. Klik op de foto om deze verder te vergroten. Op naar het volgende projectje!!!!

 

19 gedachten over “Avlaki

   1. Hoi Anita. Wat weer een plaatje. Voor mij geen zoekplaatje. Richard S komt er vast niet achter. Goed dat je het nog even geheim houdt.

 1. Kalimera Anita! Ik maar puzzelen in welk dorp deze parel zou kunnen staan? Potamos,Aroniadika? Of blijft dat nog “geheim”? Ik zie de Albert&Anita touch al in gedachten.Succes met de afronding ik zie de plaatjes wel op de blog.
  Lieve groeten! Tha leme Richard

  1. Kalispera Richard mou! Het is geen Potamos of Aroniadika…maar wat dan wel. Ik zal het binnenkort bekend maken. Over een paar dagen weer nieuwe plaatjes, de timmerman is er nu aan het werk. Lieve groetjes, Anita

 2. Anita mou, kalispera sas! Je weet de spanning wel op te bouwen wat de locatie betreft. Maar ik ben op onderzoek uitgegaan en heb het idee dat Avlaki in Mylopotamos staat. Maar Fratsia zou ook kunnen. Nou, we gaan het meemaken, het gaat er wel weer heel bijzonder uit zien. Wij wachten hier op de sneeuw die gaat komen. Goed weekend en lieve groet!
  Richard

  1. Richard mou, sneeuw!!! Wow! Blijf lekker warm bij de kachel zou ik zo zeggen. Je bent warm qua dorpjes maar het zijn ze toch allebei niet. Je mag het nog eens proberen, zonnige groetjes, Anita

 3. Kyria Anita! Ik geef het niet op, in de aanbieding heb ik nog Logothetianika en Karvounades. Daarna geef ik het op, maar wat zou het leuk zijn ……
  Hier sneeuwt het weer en de vorst gaat volgende week naar -20 wordt gezegd. dat wordt thuis oefenen met lopen. Beetje jaloers op jullie zijn we wel. Groetjes, Richard

  1. jaaaa je hebt het goed geraden ;-). Het is Logothetianika. Knap van je. Nu MOET je het wel komen bekijken in de loop van dit jaar, vind je ook niet? Sterkte met de kou, over een paar dagen gaat de temperatuur ook op Kythira drastisch naar beneden. groetjes Anita

 4. Wat is dat een leuk, schattig huisje geworden. Albert had verteld wat jullie plannen waren toen we er vorig jaar even zijn gaan kijken, het is helemaal uitgekomen. Jullie hebben hard gewerkt het afgelopen jaar.

 5. Dank je wel Jenny. Nu de laatste loodjes nog…Er zijn nog veel kleine dingetjes te doen, wordt vervolgd! groetjes

 6. Ik had je blog over het hoofd gezien! Shame on me!! Wat een mooi huisje. Veel werk, maar dan heb je ook wat.
  Lieve groeten,
  Χριστίνα

 7. Gefeliciteerd met alweer een meer dan geslaagde realisatie. Die nieuwe kleur blauw/grijs is prachtig. Ook de decoratie binnen is heel mooi. Wij weten bij wie we te rade moeten gaan voor de decoratie van de spiti.

  Groetjes,
  J&K

 8. WOW, wat een plaatje is dit huisje geworden, zo cute?. Die kleurtjes en de inrichting, ik ben verliefd.

  Lieve groetjes Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.