Banana, vervolg

 

Januari 2024, een gesprekje:

“Zijn jullie al in jullie nieuwe huis getrokken?”

“In ons nieuwe huis getrokken?” vroegen wij allebei heel verbaasd.

“ja dat schattige huisje aan de andere kant van Aroniadika is toch van jullie?”  aldus de ex-buurvrouw die nu zelf in Alexandrades woont.

“oh, je bedoelt Banana” riepen wij al lachend en schudden daarbij meteen ons hoofd.

 

De olijfboomgaard was ooit van ons maar hoort nu echt bij het huis waarvan wij niet de eigenaren zijn. Albert heeft wel de project begeleiding gedaan en deze winter is hij, op verzoek van de eigenaren, met de tuinman aan de slag om er een mediterrane tuin van te maken. De olijfboomgaard blijft helemaal intact en kijk hier maar eens hoe die bomen zijn gegroeid sinds 2019.

 

Banana, nieuwbouwproject
Banana in de boomgaard in 2023

 

Van binnen is Banana qua bouw helemaal klaar. Het is echt prachtig geworden, zo ruimtelijk met dat prachtige hoge plafond en het Griekse licht dat door de vele ramen naar binnenvalt. Van buiten is het een en al statigheid als ik zo rond het huis loop. Na jaren van renovatieprojecten is dit weer eens een nieuwbouwproject geweest. Dat is toch echt iets anders hoor. Het meest bijzondere is om een ontwerp op papier en met simulatie foto’s nu in het echt te zien.

We wensen de nieuwe eigenaren er heel veel zonnige en gelukkige Griekse jaren toe, καλό ρίζικο!

Albert&Anita

 

Banana Kythira
Augustus 2023, net voordat de eigenaren er voor het eerst in zouden trekken. Gelukkig werden lampen, stoelen en krukjes wel op tijd geleverd. Voor het overige is geduld  een schone zaak…

 

 

Eén gedachte over “Banana, vervolg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.