Droomhuis

 

Het is juni 2018 als Belinda en Jan hun lang gekoesterde droom gaan waar maken. Ze vallen als een blok voor deze ruïne in het dorpje Logothetianika. Hun eigen Griekse huisje. Hun droom gaat werkelijkheid worden.

 

*klik op een foto om deze te vergroten

 

Een echt droomhuis ‘ονειρικό σπίτι’ moet het nog worden. Zoals je ziet mist er een dak en de vloer is zacht van het onkruid met zand en losse stenen. Het enige wat er solide uitziet zijn de muren met hier en daar een aantal traditionele elementen. Hoe begin je hieraan? In dit geval is het niet al te ingewikkeld want de aannemer heeft de aanvraag voor een bouwvergunning reeds in werking gezet. Kortom, er zijn al tekeningen van het huis gemaakt door een engineer. De aanvraag is nog niet verder gekomen dan de afdeling archeologie (in Athene) en dat is op dit moment een klein gelukje want zo zijn er nog veranderingen aan te brengen in de bouwtekening. Belinda en Jan meteen aan de slag met hun persoonlijke-droomhuis-wensenlijst. Ze nemen Albert in de arm als projectmanager.

 

*klik op een foto om deze te vergroten

 

Wat gaan de maanden snel voorbij. Het is zomaar december 2018 en, verrassing, er is nog geen bouwvergunning. De aannemer verricht alvast wat schoonmaakwerkzaamheden, niet geheel overbodig gezien de hoeveelheid puin dat er toch nog op zo’n klein stukje grond verzameld wordt.

 

April 2019, stuntwerk!

 

April 2019, Jacco en Simone zijn op bezoek samen met onze nichtjes en neefje en aanhang. Wederom wijden we de toekomstige keuken in. Voordat het klaar is al  een verzamelplaats van mooie momenten. Proost!

 

Inmiddels is het april 2019 en eindelijk zit er schot in de werkzaamheden. Wij hebben familie op bezoek en die willen graag even een kijkje nemen en met eigen ogen zien met welk projectje Albert op dat moment bezig is. De jongens van de bouw leggen het werk stil om even met ons te toosten op de voortgang van de werkzaamheden onder het genot van een tsipouro. Yamas!

 

 

Mei 2019, wat een plaatje!

 

En zie hier een maand later, mei 2019, de buitenmuren zijn inmiddels gepleisterd. Al is er nog steeds geen bouwvergunning. De archeologische dienst liet lang op zich wachten, ergens in het hele traject moest het pannendak vervangen worden door een plat dak. Omdat volgens de regels in Griekenland, het vroeger ook een plat dak was. Klinkt logisch. Dit vertraagd de aanvraag enorm, alsof het dossier weer heel diep in een lade verdwijnt van een Griekse ambtenaar.

 

 

September 2019, in de woonkamer

 

De aannemer neemt het risico en bouwt door! In september 2019 begint het al echt op een droomhuis te lijken. Er is een groepje vrienden uit Nederland op bezoek en die zijn ook zo ontzettend nieuwsgierig. Het is weer tijd voor een rondleiding. En wat een enthousiame!

 

Oktober 2019, een stoere trap naar het dakterras.

 

 

Aan het begin van een mooie  Kytheriaanse avond is het goed toeven op het dakterras.

 

Oktober 2019, Henk en Wia, zijn voor de tweede keer dit jaar bij ons op vakantie. En ze weten niet wat ze zien. Een droomhuis! We genieten heerlijk van de namiddagzon op het dakterras. Ogenschijnlijk lijkt het huis al bijna klaar. Helaas komt de klad in de werkzaamheden door diverse andere grote klussen die de aannemer heeft. En tja de bouwvergunning is er ook nog steeds niet! Ondertussen komen Belinda en Jan om de paar maanden zelf naar Kythira. In december 2019 nemen ze zelfs chocoladeletters en pepernoten mee voor de aannemer. En voor ons. Wat een feest! En langzaam glijden we met z’n allen dat hele gekke jaar 2020 in. Het jaar waarin de hele wereld stil komt te liggen vanwege corona en de grote vreemde vraag zich voordoet wanneer er weer veilig gereisd kan gaan worden.

Belinda heeft zelf een ontzettend leuk blog bijgehouden van hun droomhuis – Onirikó Spíti – in wording. Klik hier en maak kennis met ze en zie en lees hoe zij het hele proces hebben ervaren.

Eind januari 2021 is de bouwvergunning eindelijk afgegeven. Jippie! Toch is daar dat dieptepunt want het zotte coronajaar 2020 zet zich voort in 2021. Wederom zijn wij, en jullie en iedereen, in afwachting van het moment opdat er weer gereisd kan gaan worden. Ik vermoed dat de allereerste buitenlandse gasten op Kythira Belinda en Jan zullen zijn, die staan te popelen  om hun droomhuis verder in te richten en vooral te bewonen.

Zie hier het prachtige eindresultaat!

Anita

**Klik op een foto om deze te vergroten

 

 

 

**Klik hier voor onze bouw- en renovatie projecten van de afgelopen jaren op Kythira

 

 

3 gedachten over “Droomhuis

  1. Wat een prachtige realisatie! Een meesterstukje, zoals al jullie projecten, Anita en Albert. Dat olijf/grijs is echt een topkleur.

    Belinda en Jan, wij wensen jullie veel mooie en gelukkige momenten in jullie droomspiti.

    Krista & Jan

  2. Dank jullie wel voor de complimenten Krista en Jan. De kleur is zeker geslaagd, ik ben er helemaal verliefd op. Zonnige groetjes, Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.