Ondertussen op Kythira

Ondertussen op Kythira is het bloedheet. De zee is zalig verfrissend en met een parasol, of boom of rots, in de buurt is dat ook het beste wat je nu kunt doen: op het strand rondhangen en niets doen. (Al geldt dat niet voor ons, er wordt gewerkt) De avonden zijn zalig koel en gevuld met feestjes, exposities in Potamos en Kapsali, wederom een filmavond en de nieuwste Kyhera Summer Edition is uit. Deze prachtige en unieke krant staat weer vol met mooie verhalen over de bewoners, de cultuur, geologie en deze keer ook over ons. Olijf-pluk-gast Marianne was uitgenodigd door de redactie om daar over te schrijven. Heerlijk om terug te lezen. Dank je wel Marianne.

SAMSUNG
De Kythera Sumer Edition is gratis en is te vinden bij diverse restaurants, winkels en kafeneons.

Ondertussen op Kythira is niet meer de vraag onder de lokale ondernemers: “en zijn jullie volgeboekt?” Nee de vraag is nu: “en hebben jullie al annuleringen?”. Dat is wat er aan de hand is. De media zorgt voor angst en beven bij toeristen of op zijn minst onzekerheid. Afgelopen week ontvingen wij de eerste annulering van een Zwitsers stel. Een jaar geleden hadden ze de eerste twee weken in augustus geboekt. Ze durven nu niet meer. Dit zijn pijnlijke momenten voor de vakantieganger, die zo heeft uitgekeken naar zijn/haar welverdiende vakantie, en voor ons.

Ondertussen in Griekenland zijn de laatste voorstellen naar Brussel gezonden. Met behulp van Juncker en een aantal Franse ambtenaren kun je niet anders dan stellen dat iedereen zijn uiterste best doet. Donald Tusk geeft inmiddels eveneens toe dat een schulden-last-verlichting voor Griekenland noodzakelijk is. Gaat het echt gebeuren en ligt er bijna een deal op tafel? Zondagavond weten we het zeker. Dan komt er een einde aan weken en maanden van onzekerheid. Er valt een beslissing.

Anita

albert avlemonas (1024x750)
Albert! Albert! Weer een boeking??

 

7 gedachten over “Ondertussen op Kythira

 1. Jammer dat de mensen bang zijn om te komen.
  Iedereen praat iedereen angsten aan. Gewoon doorgaan, toch…..
  De spanning komt nu dichtbij.

  1. Dat is jammer mam, maar dat kan ik ook wel begrijpen. Je vakantie is om uit te rusten en zorgeloos te genieten. En niet om je druk te maken over geld wel of niet kunnen pinnen, om maar het meest voor de hand liggende voorbeeld te noemen. En iedereen zit anders inelkaar. Wat voor de een een avontuur is is voor iemand anders een schrikbeeld. Denk bijvoorbeeld aan onze emigratie in 2008. Al die verschillende reacties. Nog geen momentje spijt hoor tot op de dag van vandaag. liefs Anita

 2. Toch word ik op z’n minst verontwaardigd wanneer mensen zeggen er over te denken hun reis naar Griekenland te annuleren. Wat is nu echt het risico??? Je zult altijd weer thuis kunnen komen. Bovendien ben ik er van overtuigd dat juist de bekende Griekse gastvrijheid er voor zorgt dat we hoe dan ook een fijne tijd hebben daar! Gek genoeg kreeg ik juist vandaag weer drie, ja drie, aanmeldingen voor de stiltewandelingen! Ik mail jer snel over!

 3. Toch word ik op z’n minst verontwaardigd wanneer mensen zeggen er over te denken hun reis naar Griekenland te annuleren. Wat is nu echt het risico??? Je zult altijd weer thuis kunnen komen. Bovendien ben ik er van overtuigd dat juist de bekende Griekse gastvrijheid er voor zorgt dat we hoe dan ook een fijne tijd hebben daar! Gek genoeg kreeg ik juist vandaag weer drie, ja drie, aanmeldingen voor de stiltewandelingen! Ik mail jer snel over!

  1. Ha Rian, je hebt helemaal gelijk. De schoonheid van het land en de mensen oftewel de Griekse gastvrijheid, de warme zon, het krekelkoor en nog veel meer…doet je hier op slag vergeten dat er sprake is van een crisis. Het is paradijselijk! Helaas geeft de informatie die doorstroomt via de media de doorslag. Super van de StilteWandelingen, tot mailens. Anita

 4. Mee eens, ben net terug van vakantie uit Griekenland, gewoon cash meegenomen, wat kan er gebeuren?!?! Het was weer een geweldige vakantie! Handel nooit uit angst! Wees bewust en geloof niet altijd de krant/media. Bewust Zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.