Het Kafenion in Aroniadika

 

Op 300 meter loopafstand van ons huis cq Guesthouse vind je het Kafenion van Thodoros Grigorakis. Oftewel De Kroeg bij ons om de hoek.  Het zit er al wel 100 jaar! Ver voor onze komst naar het eiland was dit een van de vijf café’s in Aroniadika. En nog niet zo heel lang geleden was het ook nog een minimarkt. Ook dat hebben wij niet meegemaakt. Kafenion Grigorakis is het enig overgebleven café. Tijden veranderen doordat er minder mensen in het dorp wonen, dat geldt voor het hele eiland, en socializen doen we steeds meer achter een computer. Dat maakt zo’n ontmoetingsplek extra bijzonder.

Hef kafenion van Grigorakis is van binnen origineel zonder ouderwets te zijn. De grote televisie staat altijd aan, zonder irritant te zijn. Inmiddels hebben wij er al heel wat voetbalevenementen  bekeken samen met de locals. Met een terras aan de straatzijde, waar zo’n beetje iedereen van het eiland langs rijdt, én een terras met uitzicht op de tuin en de zonsondergang is er altijd een fijn plekje te vinden. Wijn, bier, koffie maar ook een Griekse salade of een zalige omelet is er te bestellen. In de zomermaanden bakt Thodoros samen met zijn vriendin Inga ook nog eens overheerlijke sinaasappel-, walnoten- en appeltaart van originele recepten van zijn moeder. En zalige kaasbroodjes. Wat dacht je van een lekker ijsje op een snoeihete dag? Of doe zoals de Grieken: sinaasappeltaart mét vanilleijs en een kopje Griekse koffie.  Bekijk hier een filmpje van ca twee minuten.

Alvast veel plezier en doe Inga en Thodoros de groeten van Albert en Anita.

 

Bestel eens een 'pikilia,' een bordje met Griekse snacks, groot of klein of met een Griekse salade. Dat is weer eens iets anders.,
Bestel eens een ‘pikilia’ bij kafeneon Grigorakis. Dat is een bordje met Griekse snacks, nog een Griekse salade erbij en de feestmaaltijd is compleet.

 

2 gedachten over “Het Kafenion in Aroniadika

  1. We hebben hier ook genoten van de lemon pie! Maar die lekkere gerechten die jij aangeeft helaas niet!
    We komen terug om al jouw tips nog eens te doen!
    Groetjes Els en Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.