Een week Intuïtieve en Energetische Groei op een Grieks eiland

Hoe, wat en waar? Dat vraagt Ineke Hilhorst zich al een tijdje af. Totdat ze, actief bezig in de sportschool, getipt werd door een Kythira fan! Over ons.
Enthousiast neemt ze contact op. Er volgt een uitgebreid mail verkeer over haar Speciale Week, inclusief een aantal skype sessie’s. Er is een klik. En vertrouwen. Een nieuwe ervaring en zeker een nieuwe uitdaging, van beide kanten, om deze Speciale Vakantie te laten werken.

 

Daar is ze dan! Na een jaar voorbereidingen treffen.

 

En ineens is het al zover: 10 oktober arriveert Ineke met haar deelnemers. Heel vroeg zijn ze met z’n allen vertrokken vanuit Amsterdam. Dan in Athene nog een paar tussenuren benutten om aan het strand alvast wat vitamine D te consumeren, voordat de binnenlandse vlucht naar Kýthira vertrekt. Aangekomen op het guesthouse verzorgen wij ’s avonds het welkomst diner.

 

 

Lunch en uitgebreid kennismaken in Athene.

 

Het is een persoonlijke groei week voor iedere deelnemer zo vernemen wij gaandeweg. Er wordt vooral veel gepraat, gelachen, lekker gegeten, gezwommen en flink gerust.

 

 

 

Ineke heeft dagelijks een vast programma van 10:00 tot 14:00 en op sommige dagen wordt er aan het eind van de middag een afsluiting gedaan, voorafgaand aan het diner.

 

 

Werkplekken genoeg rondom het guesthouse. Het is zulk heerlijk weer en buiten werken bevalt iedereen erg goed.

 

 

Deze week valt onder de noemer persoonlijke coaching. De rustgevende omgeving van Kythira en de warme zon zorgen voor een maximale ontspanning bij de deelnemers. Geen ‘gedoe’ van thuis of andere prikkels. Los van alles in een andere sfeer en met onbekende mensen.

 

Het voorafgaande persoonlijke gesprek met Ineke, in haar kantoor in Amsterdam, is een belangrijk onderdeel van ieder haar(of zijn) persoonlijke thema in deze week. Ineke zet haar sterk ontwikkelde gevoel en intuitie, en haar ‘gave’ om je te kunnen lezen, maximaal in. Als iemand met twee benen op de grond staat is zij het wel. Geen hocus pocus, niets zweverigs maar vooral heel duidelijke taal. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om je ogen te sluiten en je te concentreren op iemands energieveld. Voor haar is dat het wel. Ze heeft al 25 jaar haar eigen praktijk om persoonlijke groei te stimuleren. Met behulp van het ‘lezen’ van iemand, de aura reading, en met de heldere uitleg van Ineke kom je snel tot interessante en persoonlijke gesprekken.

 

 

Elke ochtend van 8-9 neem ik de groep mee voor een wandeling.

 

 

 

Een rondje Paleochora hoort daar zeker bij.

 

 

In Pitsinades is de herder al vroeg op pad met zijn geiten. Ik denk dat hij nog steeds droomt van elke ochtend 7 vrouwen, Afrodites, op zijn (geiten)pad.

 

 

 

Albert en ik zijn er voor de ochtendwandelingen, de verzorging van de inwendige mens, het uitzoeken van de mooie plekjes om te lunchen en vooral om veel te vertellen over het eiland.

 

 

Om 9 uur heeft Albert het ontbijt klaar. Echt genieten zo in de ochtendzon.

 

 

 

Lunchen en daarna zon, zee en strand!

 

 

Na een paar dagen komt Ineke met de mededeling dat ze ons ook graag eens wil ‘readen’.
Zo zat ik op een middag voor haar. Zij sloot haar ogen en automatisch deed ik dat ook. Ze vroeg me mijn naam te noemen en een paar seconde later vertelt ze wat ze ‘ziet’. Een groot aura, maar ook een open aura. Er gaat veel uit(ideeen) maar er komt ook veel binnen. Het ‘deurtje’ staat heel ver open en dat kan vermoeiend zijn. Goh, dat herken ik meteen. Wil ik dat wat meer afsluiten dan kan ik me door haar laten coachen. Dit is direct de kern van Ineke haar kracht. Ze ‘ziet’ mijn valkuil, spreekt uit waar ik dagelijks mee worstel, en zo ontstaat een persoonlijk thema om aan te werken.

 

 

Er volgen nog meer rake opmerkingen. Heel bijzonder. In de samenwerking tussen Albert en mij, als guesthouse eigenaren vullen wij elkaar goed aan gezien de aura’s. Daar hebben we ook 5 jaar keihard aan gewerkt en nee dat ging niet altijd even soepel. Hadden we sneller ons ideale werkritme bereikt als we vanaf de start een gesprek met Ineke hadden gehad? Ik weet het zeker. Valt er nog wat te verbeteren? Altijd. Kortom met Ineke zijn wij nog lang niet uitgepraat.

In 2014 schreef een deelnemer over deze groeiweek:

“De energetische en intuïtieve groeiweek op Kythira heeft me zo veel meer gebracht dan verwacht. Het was een avontuur vol schoonheid, geuren, smaken, ontmoeting. Verleden, heden en toekomst onder een prachtige rustige hemel. ” 

Lees hier verder voor meer reacties en die van Ineke Hilhorst zelf.

Kom volgend jaar oktober naar de week Intuitieve en Energetische Groei op een Grieks eiland. De groepsgrootte varieert van minimaal 5 tot maximaal 8 personen. Een voorlopige reservering maken kan nu al .

Eerder deelnemen aan een workshop van Ineke in Nederland is eveneens mogelijk. Klik hier voor data en inhoud.

Heb je nog vragen over deze Speciale Vakantie, mail ons gerust, info@eengriekseiland.nl .

Albert&Anita

 

 

Een prachtig Kythiriaans veldboeket, en een beetje uit onze tuin, met mooie toespraak van Christine voor ons. Dankjulliewel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.