Natuur en Cultuur

 

De Natuur en Cultuur 2023 die we hebben aangekondigd als Rian’s jubileum week was met recht een feestelijke week. De deelnemers hebben genoten en Rian des te meer. Het is ook zo bijzonder om elk jaar, vanaf 2012, voor minimaal twee weken naar Kythira te komen in het voorjaar. En meerdere jaren nogmaals in het najaar dan wel met familie of een paar keer voor de olijf-pluk-weken.

 

Natuur en Cultuur
Het begin van de week openen we met een gezellig bubbeltje en gebak, uiteraard in onze tuin.

 

In de jaren 80 heeft Rian een paar jaar op Kythira gewoond en toen ze in 2010 terug kwam was dat thuiskomen. Tijdens deze unieke jubileum week bezocht ze haar meest geliefde plekjes, waaronder Karavas alwaar ze ooit woonde, en vertelde ze de mooiste verhalen. Van de geschiedenis, de mythologie en de hedendaagse tradities. Uiteraard werd de inwendige mens door ons in de watten gelegd met zalige ontbijtjes van Albert, lekkere lunches voor onderweg van Anita en een welkomst- en afscheidsdiner.

 

Natuur en Cultuur
Het is juni en bij uitstek geschikt om s avonds buiten te eten, wat een geluk.

 

Was het overdag niet te warm? Nee, gek genoeg bleef deze juni koel, zo rond de 25 graden en dat is op een Grieks eiland heerlijk weer. Met een lekker briesje, een hoed of petje, flink wat water en een rustig wandel tempo was het perfect.

Aangezien het in juni ‘normaal’ gesproken beslist een stuk warmer is hebben we er voor gekozen om volgend jaar de StilteWandelingen en Mindfulness en Natuur en Cultuur wederom in mei te organiseren. Net na het Griekse paasfeest op 5 mei.

Een plekje reserveren kan nu al vast en wees er snel bij want de eerste boekingen zijn al gemaakt. Wil je inhoudelijk meer weten over een van deze weken? neem gerust contact met mij op anita@eengriekseiland.nl of met Rian rcoumou@gmail.com

 

Natuur en Cultuur
Rian, als een elfje…

 

Nogmaals Rian, van harte gefeliciteerd met je jubileum. Het is elk jaar weer fantastisch om alle deelnemers iedere dag meer en meer te zien opbloeien gedurende jouw weken. Het klimaat, de rust van het eiland, de zee, het Griekse eten en de diverse momenten van zelfreflectie en meditatie in de natuur doet een mens goed. Zeer goed.

Tot volgend jaar maar weer! Enneh…nog maar dik 10 maanden te gaan 😉

Albert&Anita

 

Nog wat kiekjes van de deelnemers van een zalige week op het zonnige Kythira. Met wapperende haren, helpende handen, verkoelende momentjes in prachtige baaitjes en af en toe gewoon lekker ontspannen ’thuis’.

**Klik op de foto voor een vergroting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.