Een picknick op het strand

 

Een picknick op het strand
Op pad!

 

Wow wat mooi! Riepen we verrukt toen we het doel van onze wandeling bereikt hadden: een pittoresk baaitje voor een picknick op het strand. Zachtgeel zandstrand, glashelder blauw water, de warme zon…. We werden uitgedaagd voor de eerste duik in zee van dit jaar. De schoenen gingen uit en na een tijdje staan, met de voeten in het verkoelende zeewater, vonden we het wel genoeg. Niet vanwege het koude water, dat viel reuze mee, maar wel vanwege de uitgespreide plaid, de gevulde picknick mand en knorrende magen.

 

Een picknick op het strand
Strand Amoutses in het Noorden van het eiland. In de verte zie je de besneeuwde bergtop van het Taigetosgebergte op de Peloponessos

 

De wandeling naar dit prachtige strand, beslist niet te bereiken met de auto, was al beeldschoon en voor ons helemaal nieuw. Zo klein als het eiland is zo groot kan het zijn met verrassend veel nieuwe plekjes, ook voor ons. Fijn dat we ondernemende vrienden hebben die hun omgeving heel goed kennen en ons meenamen op dit tochtje in het Noorden van het eiland op deze mooie zaterdag in maart.

 

een picknick op het strand
Op het strand zelf was het te warm (!) dus het picknick kleed hebben we iets verplaatst om zo een zuchtje wind op te vangen…

 

Het is hier inmiddels volop lente met fris groen gras en een waar bloemetjesparadijs. In het zuiden van het eiland bloeit de heerlijk geurende gele brem al in overvloed. Met een graad of 15 is het beslist nog geen zomer maar met de warme zon en een zacht briesje schiet de gevoelstemperatuur boven de 20 graden. Er zijn meer bloemen in vergelijking tot vorig jaar en daar is maar een reden voor: regen. In de wandelgangen heb ik vernomen dat de burgemeester heeft aangekondigd om mee te gaan werken aan een project voor de opvang van regenwater. Kythira heeft het grote geluk te beschikken over diverse natuurlijke waterbronnen. Dat is heerlijk vers drinkwater en iedereen tapt daar dan ook flink van. Zullen die ooit uitgeput kunnen raken? De opvang van het regenwater is bedoelt voor andere doeleinden met name voor openbare gebouwen en tuinen.

 

Een picknick op het strand, Kythira
Het strand uit een andere hoek met duidelijk zichtbaar de Peloponessos en de vuurtoren Moudari op Kythira

 

Nog meer regen mag er best vallen alleen de komende twee weken even niet. Onze aannemer begint dinsdag met de aanleg van een straatje, buiten dus. Daar wacht ik al maanden op.Het wat te  koud, te nat, en toen had hij een andere grote klus…Gistermiddag bracht hij een grote stapel stenen dus het gaat nu echt beginnen. Hier over later meer.

Anita

Lees ook bloemenmaanden maart/april 2010

Een picknick op het strand
Velden vol, met een keur en kleur aan wilde bloemen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.