Καλό Πάσχα

 

Dit vind ik de grappigste en origineelste paashaas ooit! En eentje eens niet van chocola. Ergens best jammer maar dan had dit paashaasje de blog niet gehaald. Een paashaas met een tuinbroekje, wie verzint dat. Οnlangs heb ik zelf net zo’n soort tuinbroek in Athene gescoord. Dus Albert riep direct toen hij de paashaas zag: “die doet me aan iemand denken”… De grapjas.

 

Καλό Πάσχα

 

 

Het is een cadeautje van de buurvrouw. Veel te gek zo’n geschenk want ze heeft het beslist niet breed. Ik zeg zo vaak tegen haar dat we geen cadeautjes willen. Dat gaat dan een tijdje “goed” en dan komt er weer een huiselijke versiering of een bloemetje. Het zal de Griekse gewoonte wel zijn. Kardoula kan er namelijk ook wat van. De afgelopen week bracht ze ons twee keer een heel jong baby haasje. Twee ieniemini paashaasjes zeg maar. Beeldschoon. Totdat onze kleine kattenkop ze te pakken krijgt, die kleine jager weet er wel raad mee. Ze speelt er net zo lang mee, buiten ons zicht, totdat het hartje stopt met kloppen. Van zo’n cadeautje word ik een stuk minder blij. “Maak er een stifado van..” kreeg ik als suggestie van diverse kanten. He bah!

Het is nu de grote week voor het Griekse Paasfeest, grote maandag, grote dinsdag enz. en wensen we elkaar allemaal: ‘Kalí Anástasi kai Kaló Pásxa! Goede wederopstanding en een vrolijk Pasen. Op zondag wordt het ultieme paasfeest gevierd. ‘Christos Anésti’. Christus is waarlijk opgestaan. Ook dit jaar zal een deel van de eilanders het uitbundig vieren en een ander deel houdt het klein en een stuk rustiger zoals in 2021. De angst van de pandemie zit er bij diverse nog stevig in. De verplichting van mondmaskers in winkels en openbare gelegenheden wordt pas vanaf 1 juni opgeheven in Griekenland opgeheven. Het is maar even dat je het weet.

 

Καλό Πάσχα

 

Tot nu toe was het voorjaar op Kythira teleurstellend, koud en winderig. Op de paar zonnige en warme dagen was de lucht grijs, vol met stof afkomstig uit Noord Afrika. Na maanden van droogte zorgde de mooie regen van deze week voor een schoon en opgefrist eilandje. Het is mooi helder buiten, de temperatuur gaat omhoog en we kijken uit naar een gezellig Grieks paasfeest onder de Griekse zon. Καλό Πάσχα!

Anita

PS: er is nog een plekje beschikbaar voor de week Natuur en Cultuur van 4 juni t/m 11 juni, lees hier verder…

 

Het is een feest in de natuur met alle wilde bloemen. De gele brem is dominant, die zie je én ruik je overal. Klik op een foto om deze te vergroten. Daarna kun je de foto nog verder vergroten, rechtsboven in de foto zie je een vierkantje, klik daar op en geniet!

 

 

 

 

2 gedachten over “Καλό Πάσχα

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.