Spiti RoMieke

 

Het is precies een jaar geleden, 11 november 2016, dat Romy en Mieke dit schattige huisje in Potamos kochten. Althans, wat er over was van wijlen een huis. Er stonden nog 4 muren en er hing een half dak dat steunde op verrotte balken. Toch werden ze hopeloos verliefd op de plek, de sfeer, de kleine stadstuin en niet onbelangrijk: een jarenlange droom van ‘een vakantiehuis op een Grieks eiland’ gaat nu uitkomen.

 

Spiti RoMieke

Het nauwe steegje naar het huisje heeft al een hoog schattigheidsgehalte.

 

Het wordt een kleine stadsvilla met één slaapkamer en een besloten tuin. In principe groot genoeg voor twee personen al wordt er een extra slaapplek gecreëerd voor de (volwassen) kinderen. En het is klein genoeg om geen uren bezig te zijn met schoonmaken en opruimen als ze voor een weekje vakantie naar Kythira komen. Ook erg handig.

 

Spiti RoMieke

Welkom!

 

Voorafgaand aan de koop begon het creatieve proces van het ontwerp. Met ruwe tekeningen van Romy en Mieke en onze ideeën (ze kochten het huisje van ons en wij waren al in een vergevorderd stadium met het bouwplan). Uiteindelijk ontstond er een praktisch en schitterend huis waarvan elke centimeter zal worden benut. Nadat de architect werd ingeschakeld en alle hindernissen en opties werden besproken kwam Het Grote Wachten: de goedkeuring van de bouwvergunning. In een keer een bouwvergunning aanvragen (in Athene) is in Griekenland een eutopie. Dan kwam de aanvraag weer terug met het verzoek om aanpassingen, een archeologische dienst die het ergens niet mee eens was, een staking, een zieke werknemer en zo ben je ineens een jaar verder…

 

Spiti RoMieke

De zon heerlijk in de tuin, ook binnen trouwens. ‘Even een nieuw dak’ is niet de oplossing, er gaat veel meer gebeuren..

 

De bouw is gestart! Gefeliciteerd Romy en Mieke. We zijn zo ontzettend benieuwd naar het eindresultaat, in mei 2018 zou het klaar moeten zijn. Dit is het verslag van de bouw van Spiti RoMieke. De ontwikkelingen kun je hieronder volgen.

 

November 2017  

Schrik niet, maar het hele huisje is inmiddels afgebroken. Au! Dat deed even zeer. De reden is logisch en ook een prettig idee bovendien: een solide fundering. De stenen en dakpannen zijn bewaard gebleven en liggen op een terrein te wachten tot hergebruik. De graafmachine kon aan het werk en zie daar er is niets meer. Een groot gapend gat. Het opbouwen kan beginnen.

 

Spiti RoMieke

7 november 2017

 

Half november

De aannemer en architect hebben het huis ingemeten en er is beton gestort. Daarna begint het te regenen, een heel weekend lang, met af en toe enorme stortbuien. Er ontstaat al snel een ‘zwembad’. De aannemer wil graag door en verder met de fundering. Maar ja het regent! Iedereen zit vol ongeduld te wachten…

 

Spiti Romieke

Zo 1x per jaar ga ik met een paraplu op pad…

 

Op dag vier begint de zon weer te schijnen en dat blijft zo de rest van de week, en dit hele weekend! Het water is weggepompt en het leggen van de fundering is begonnen. Er gaat ontzettend veel ijzer in de grond en dat is nog een heel precies werkje. Daar zijn ze wel even zoet mee.

 

Spiti RoMieke

Vrijdag 24 november

 

Wordt vervolgd…

 

 

Meer bouwprojecten: De bouw van Guesthouse – Xenonas Fos ke Choros. En ook. De renovatie van Ons Eerste Griekse Huis. En ook. Myrtidia House. 

 

Share
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *