Spiti RoMieke

 

Het is 11 november 2016 dat Romy en Mieke de eigenaren werden van dit schattige huisje in Potamos. Althans, wat er over was van wijlen een huis. Er stonden nog 4 muren en er hing een half dak dat steunde op verrotte balken. Toch werden ze hopeloos verliefd op de plek, de sfeer, de kleine stadstuin en niet onbelangrijk: een jarenlange droom van ‘een vakantiehuis op een Grieks eiland’ gaat nu uitkomen.

 

Spiti RoMieke
Het nauwe steegje naar het huisje heeft al een hoog schattigheidsgehalte.

 

Het wordt een kleine stadsvilla met één slaapkamer en een besloten tuin. In principe groot genoeg voor twee personen al wordt er een extra slaapplek gecreëerd voor de (volwassen) kinderen. En het is klein genoeg om geen uren bezig te zijn met schoonmaken en opruimen als ze voor een weekje vakantie naar Kythira komen. Ook erg handig.

 

Spiti RoMieke
Welkom!

 

Voorafgaand aan de koop begon het creatieve proces van het ontwerp. Met ruwe tekeningen van Romy en Mieke en onze ideeën (ze kochten het huisje van ons en wij waren al in een vergevorderd stadium met het bouwplan). Uiteindelijk ontstond er een praktisch en schitterend huis waarvan elke centimeter zal worden benut. Nadat de architect werd ingeschakeld en alle hindernissen en opties werden besproken kwam Het Grote Wachten: de goedkeuring van de bouwvergunning. In een keer een bouwvergunning aanvragen (in Athene) is in Griekenland een eutopie. Dan kwam de aanvraag weer terug met het verzoek om aanpassingen, een archeologische dienst die het ergens niet mee eens was, een staking, een zieke werknemer en zo ben je ineens een jaar verder…

 

Spiti RoMieke
De zon heerlijk in de tuin, ook binnen trouwens. ‘Even een nieuw dak’ is niet de oplossing, er gaat veel meer gebeuren..

 

De bouw is gestart! Gefeliciteerd Romy en Mieke. We zijn zo ontzettend benieuwd naar het eindresultaat, in mei 2018 zou het klaar moeten zijn. Dit is het verslag van de bouw van Spiti RoMieke. De ontwikkelingen kun je hieronder volgen.

 

November 2017  

Schrik niet, maar het hele huisje is inmiddels afgebroken. Au! Dat deed even zeer. De reden is logisch en ook een prettig idee bovendien: een solide fundering. De stenen en dakpannen zijn bewaard gebleven en liggen op een terrein te wachten tot hergebruik. De graafmachine kon aan het werk en zie daar er is niets meer. Een groot gapend gat. Het opbouwen kan beginnen.

 

Spiti RoMieke
7 november 2017

 

Half november

De aannemer en architect hebben het huis ingemeten en er is beton gestort. Daarna begint het te regenen, een heel weekend lang, met af en toe enorme stortbuien. Er ontstaat al snel een ‘zwembad’. De aannemer wil graag door en verder met de fundering. Maar ja het regent! Iedereen zit vol ongeduld te wachten…

 

Spiti Romieke
Zo 1x per jaar ga ik met een paraplu op pad…

 

Op dag vier begint de zon weer te schijnen en dat blijft zo de rest van de week, en dit hele weekend! Het water is weggepompt en het leggen van de fundering is begonnen. Er gaat ontzettend veel ijzer in de grond en dat is nog een heel precies werkje. Daar zijn ze wel even zoet mee.

 

Spiti RoMieke
Vrijdag 24 november

 

31 Januari

Jippie, er wordt weer gewerkt aan Spiti RoMieke. Twee maanden lang heeft de bouw stilgelegen. Reden: gewoon domme pech van controlerende instanties. Dat de feestdagen er nog tussen zaten heeft het een en ander ook vertraagd. De laatste dagen is er hard verder gewerkt aan de fundering. De aannemer gaat er alles aan doen om de oorspronkelijke doelstelling, oplevering in mei, te realiseren. Zal het gaan lukken?

 

Spiti RoMieke
Het is ideaal huizenbouw weer.

 

Op de foto hieronder zie je de basis van het huis: de vloer. Van de mooie stenen muren zie je straks niets meer terug. Er komt namelijk een dikke laag beton tussen, als dat geen stevig huis wordt!

 

Spiti RoMieke

 

6 februari

Op verzoek van Romy en Mieke wordt de toegang tot het huis op straathoogte gebracht. Geen trapje af, gewoon meteen soepel naar binnen wandelen. Het huis ligt om die reden een stuk hoger dan het oorspronkelijke huis. De uitbreiding in de tuin wordt de slaapkamer en als je goed kijkt zie je al waar de badkamer komt, de loodgieter heeft al wat voorbereidend werk verricht. Op Kythira hebben de meeste huizen een eigen septic tank.  In het dorp Potamos is dat anders, daar is wel een rioleringsysteem. Wel zo makkelijk.

 

Spiti RoMieke op Kythira

 

Na de bewapening, zie foto boven, is het nu tijd voor een dikke laag beton. Het is erg prettig dat alle buren zo goed meewerken en de bouwvakkers via het aangrenzende braakliggende terrein mogen laden en lossen. Nu kan de betonwagen heel dicht bij het huis in aanbouw komen, zie foto hieronder. Hoe hadden ze dit anders kunnen doen? De betonwagen midden in het dorp parkeren en dan met een hele lange pijp over de andere huizen heen het beton op de juiste plek lozen.

 

Spiti RoMieke Potamos Kythira

 

Het beton wordt handmatig verspreid over wat zeer binnenkort de vloer van Romy en Mieke gaat worden. Heb je daar al een voorstelling van?

 

Potamos Kythira

 

Het beton zit er in. Nu een paar dagen goed uitharden en dan kan men verder met de muren van de woonkamer, badkamer en slaapkamer. Spannend!

 

Spiti RoMieke

 

21 februari

De (langverwachte) regen zorgt af en toe voor een dagje oponthoud maar toch worden er muren gebouwd. En dat na een lang carnavalsweekend… Hieronder zie je de muur van de keuken en slaapkamer.

 

Spitaki Kythira

 

En dit wordt de toekomstige salon.

 

Holiday Home Kythira

 

24 februari

Dank je wel Christina voor je reactie dat prikkelde mij tot het plaatsen van dit plattegrondje. Zo heb je een heel klein beetje meer een idee hoe het vakantiehuis van Romy en Mieke er uit gaat zien. En dat leek me leuk voor alle volgers.  Uiteraard zijn de teksten in het Grieks maar ik denk dat de afbeeldingen voor zich spreken. Voor een iets grotere afbeelding klik je op de foto.

 

Holdiday Home Kythira

 

 

Kijk nu toch! Op de tekening is Romy al present.

 

Spiti RoMieke

 

4 maart

De slaapkamer in wording! En wat een prachtige stenen muren. Als het Spiti RoMieke  klaar is zie je daar niets meer van terug. De stenen worden bedekt met een dikke cementlaag, daarover een laagje stucwerk en dan verven. Zodra de muren klaar zijn gaat men verder met het dak. Het hout is al besteld.

 

Holiday Home Kythira

 

In het midden de voordeur en links en rechts twee ramen. Het hout voor het stutwerk is al vele malen eerder gebruikt bij andere huizen. Het wordt dan ook een traditioneel Kythiriaans Grieks huis met mooie rondingen en originele details.  Elke steen wordt ter plekke op maat gehakt. De stenen bij de voeten van de bouwvakker wegen per stuk zeker 4-5 kilo. Wat een mankracht komt er aan te pas.

 

Spiti RoMieke

 

19 maart

Bezoek! Mijn familie (een deel) is een weekje over en ze willen heel graag een kijkje nemen bij het huis in aanbouw van Romy en Mieke. Ze zijn allemaal super enthousiast en mijn nichtjes Vera en Lotte steken de duimen al omhoog.

 

Holiday Home Kythera

 

22 maart

Er is een start gemaakt met het dak cq plafond van de slaapkamer.  De stenen muren samen met de houten balken zorgen voor een robuust geheel. Dat blijft niet zo. De muren worden wit gestuct en het plafond…?? Dat is nog een puntje om over na te denken.

 

Vakantiehuis Kythira

 

28 maart

De architect heeft wat luchtfoto’s gemaakt met zijn drone. Nu kun je goed zien dat het huis een plat dak en deels een pannendak krijgt. Het platte dak, daar waar de bouwvakker op staat, voor de slaapkamer is klaar. Nu verder met de woonkamer en keuken voor het pannendak. De hoogste punt van het dak wordt ca 4.5 meter hoog, gemeten vanaf de vloer. Dat gaat een heel ruimtelijk gevoel geven.

 

Holiday Home Kythira

 

Het zijn niet geheel ongevaarlijke klusjes, zo op een hoog dak. Gelukkig waait het niet meer en is het erg zonnig. En met een graad of 18 is het nog steeds niet te warm.  De bouwvakkers zijn erg ervaren, toch zijn we altijd blij als het dak klaar is.

 

Holiday Home Kythera

 

5 april

Het hout van het dak zit er op. Nu kan men verder met de dakpannen maar dat laat nog even op zich wachten. Dit weekend is het Pasen in Griekenland. Veel Grieken gaan voor een lang weekend naar het platteland en de eilanden. Ook op Kythira heerst er de hele week al een gezellige drukte. Het is tevens de start van het toeristenseizoen dus alles krijgt een verfje, kleedjes worden uitgeklopt en gehuld in wierookwalmen lijkt iedereen op zijn paasbest te zijn.

 

Vakantiehuis op Kythira

 

Vrolijk Pasen!!! Met velden vol wilde tulpen en fris groen gras is het een uitbundig voorjaar.

 

Wild tulips Kythira

 

15 april

Zoek de verschillen! (zie de foto boven de tulpjes)

 

Vakantiewoning Potamos, Kythira

 

Er is geen blauwe lucht? Klopt helemaal. Er zweeft al een aantal weken, af en aan, veel Sahara zand door de lucht. Een grote stofwolk waait over Zuid-Europa. Als het nu gaat regenen wordt alles een beetje bruinig. Nu kunnen we nog altijd heel goed regen gebruiken maar alsjeblieft nu even niet. Ook niet leuk voor alle wandelgasten die er nu zijn.

Wat is dan wel het verschil?  Wat dacht je van de dakpannen? En het huis heeft nu een grijze cementkleur. Eigenlijk best wel zonde want die stenen gaven een robuust uiterlijk aan het geheel. Wel veel beter dat ze zijn ‘aangesmeerd’. Daarover heen komt nog een dikke laag stucwerk en dan heel misschien een kleurtje?

 

25 april

De buitenkant van het huis, op de foto de slaapkamer, wordt voorzien van een dikke laag stucwerk. Ondertussen loopt de loodgieter ergens rond en de electriciën. Volgende week is het al mei, zal het lukken om het huis op tijd op te leveren? Wat denk jij?

 

Vakantie huis Griekenland

 

En wie zijn er nog meer thuis? Juist ja Romy en Mieke zelf. Kijk ze staan glunderen in de woonkamer met zicht op de tuin. En met een beetje fantasie zie ik een mooi ingerichte salon met openslaande tuindeuren en een terras vol groen en bloemen.

 

Vakantie huis Griekenland

 

En wat zijn ze gastvrij. Bij gebrek aan een koffiezetapparaat halen ze meteen biertjes voor de harde werkers. Die lusten er wel pap van (of is dit alleen een Nederlandse uitdrukking?). Proost! Yamas! Ze laten zich het bier goed smaken en het is natuurlijk superleuk dat de bouwvakkers nu  kennis kunnen maken met Romy en Mieke. Al is de electriciën de enige die Engels spreekt het lukt de Belgskes toch om indruk achter te laten. Bravo sas!

 

Holiday Home Kythira

 

15 mei

En zo zijn we ineens drie weken verder! Wordt er nog gewerkt aan Spiti RoMieke? Ja er wordt gewerkt maar dat zijn op dit moment vooral technische aspecten van de loodgieter en van de electriciën. Heel belangrijk werk natuurlijk maar dat zijn best saaie plaatjes om naar te kijken. We hopen snel met wat nieuwe foto’s te kunnen komen over de bouw van de keuken en badkamer.

 

Holiday Home Kythera

 

23 mei

Het is zo ver. De aannemer is gestart met het stucwerk voor binnen en buiten. Vandaag waren ze met 6 man aan het werk. Op de foto zie je twee zeer geconcentreerd aan  het werk in de slaapkamer. Ben jij ook zo benieuwd naar het eindresultaat?

 

Holiday Home Kythira

 

9 juni

Is dat stucwerk nu al eens klaar? In de slaapkamer zeker. Er wordt nu gewerkt aan ….?? Het bed! En nachtkastjes. Jiannis, de aannemer, komt zelf even inspecteren. Er is niet veel ruimte in de slaapkamer dus elke centimeter is meegenomen. Zo’n vast bed moet in een keer wel goed staan. Albert en Jiannis troffen elkaar net op tijd om de bouwvakkers nog een beetje bij te sturen.

 

Holiday House Kythira

 

Op de foto hieronder zie je slaapkamer van de buitenkant. Voor de slaapkamerdeur komt een heel klein besloten tuintje met zicht op de zonsondergang. Geluksvogels!

 

Holiday House Greece

 

De electriciën en loodgieter zijn tot zover klaar. De hoogste tijd om de voorkant/ingang van Spiti RoMieke af te stucen. Ondertussen is de timmerman geweest om alle deuren en kozijnen op te meten. De kleur voor het houtwerk is bepaald, maar ik zeg/schrijf lekker niets, en Romy en Mieke hebben het hang- en sluitwerk uitgekozen. Op de achtergrond gebeurt er heel veel en dat zijn beeldbepalende keuzes. Zoals ik het voor me zie wordt het prachtig!

 

 

Spiti RoMieke

 

14 juni 

De woonkamer in wording. Links de voordeur en rechts komt de tuindeur.  Achter in de woonkamer komt een houtkacheltje.  Het krijgt al wat sfeer. Ondertussen staan er bij ons in de kelder (van het guesthouse) een grote koffer en een paar flinke boodschappentassen vol met spulletjes voor de inrichting. Gegarandeerd is begin september het huis helemaal klaar. Aldus de aannemer. Dat gegarandeerd hadden we nog niet eerder gehoord…

 

Holiday House Kythera

 

19 juni

Het is een stralende dag. Mede omdat gisteren de Belgische Rode Duivels hun beste beentje hebben voorgezet tijdens de voetbalwedstrijd tegen Panama. Met 3-0 gewonnen, hatsikidee! Wij waren erbij tesamen met diverse Belgische supporters en Romy en Mieke natuurlijk. Het was een gezellige boel in het Kafenion in Aroniadika waar later op de avond nog menige Griek aanschoof.

 

Kafenion Aroniadika Kythira

 

Vanochtend was iedereen weer vroeg uit de veren en ook de bouwvakkers zetten vandaag hun beste beentje/hamertje voor. Er is een begin gemaakt met de keuken (niet op de foto) het plafond is gebeitst (heeeel mooi) en op de foto staat men rond de openhaard, ‘ena tzaki’, in wording.

 

Holiday House Kythera

 

22 juni

Op de dag van vertrek, van Romy en Mieke, lopen we nog even samen door hun ‘spiti’ in aanbouw. Het wordt steeds mooier, er staat een robuust huis, het voelt goed. Dagelijks hebben ze nu zelf de bouw kunnen volgen en omdat ze er zelf waren konden diverse beslissingen direct worden gemaakt. Dat was voor alle partijen erg prettig. Dagelijks konden ze zelf zien dat er vakmanschap wordt geleverd. De bouwvakkers aanmoedigen in gebarentaal en  met Belgische koekjes en op die manier kwam zelfs het voetbal nog ter sprake. Toen werd het tijd om te gaan… Ze zien het pas terug als het  helemaal klaar is. In september dus. En we hopen van harte dan ook Romy te zien rondstappen zonder stokken! Zeker en vast, vast en zeker.

 

Holiday Home Kythera

 

25 juli

Bouwvakkers!!!

 

Holiday House Greece

 

Afgelopen week kwam ik Jiannis, de aannemer, tegen op een feestje. ‘Ik maak me ongerust’ vertel ik hem. ‘Over een maand moet het huis klaar zijn, dat weet je toch? Er gebeurt namelijk niets!’ . ‘ Nog 10 dagen werk’ zegt hij tegen mij, en hij lacht al zijn tanden bloot. Ik kijk hem ongelovig aan en heb het hem, die bewuste avond, nog 3x gevraagd maar hij blijft volhouden dat het nog 10 dagen werk is. Hij legt me uit aan welke projecten hij allemaal  werkt, maar dat weet ik al lang.

Ik ben blij dat er vanaf vandaag weer vaart gemaakt wordt want we willen in september Romy en Mieke heel graag de sleutel in het slot van hun nieuwe voordeur zien steken zodat ze naar binnen kunnen wandelen. Er zal nog gepoetst moeten worden en alles zal een plekje moeten krijgen maar dat zijn details.

 

Kythera Real Estate

 

Tien dagen werk! De openhaard maakt steeds meer indruk. Zie je ze al zitten op de mooie bankjes?

De keuken in wording, hieronder, is in voorbereiding voor de eerste laag ‘betonlook’. Kastjes en deuren en apparatuur komen veel later aan de beurt.

 

Spiti Romieke

 

31 juli

Het fijnere werk, dus. Het grijze beton wordt bedekt onder een nieuw laagje ‘beton-look’ maar dan in een warme kleur. Het gaat een beetje richting de kleur van nat-strand-zand. Heel mooi, heel naturel, heel zacht.

De badkamer in wording.

 

Holiday House Kythira

 

 

De  gootsteen in de keuken is van 100% marmer en gaat geweldig samen met de kleur van het werkblad.

 

Vakantie huis Kythira

 

6 augustus

Het is heet, het is kurkdroog en regen komt er pas eind september (of niet). Het is toch wel prettig om een waterdicht slaapkamer dak te hebben. Aldus geschiedde.

 

Holiday House Kythira

 

In de slaapkamer zelf gebeurt er ook van alles.  Geslapen wordt er nog niet wel is de bouw van de kastenwand gestart. Het lijkt wel een ‘walk in closet’ te worden. Een kleintje. Of komt hier de stofzuiger? Vermoedelijk heeft Mieke de kast in haar hoofd al ingedeeld.

 

Holiday Home Greece

 

31 augustus

Muren en kastdeuren zijn geverfd, vloeren en werkbladen zijn gelakt. Het hang- en sluitwerk is besteld. En zodra dat binnen is, dan kan de timmerman de kozijnen, ramen en buitendeuren installeren. Het wordt steeds meer een huis. Een heel mooi huis. Als de timmerman klaar is dan kan de loodgieter verder met de aansluiting van het water, toilet en kranen. Ook de electriciën heeft nog een flinke klus te doen met de installatie van inverters, verlichting en diverse apparatuur.

Hieronder een soort van overzichtsfoto van de woonkamer met open keuken. De voordeur zit er precies tussenin. De geverfde kastdeuren staan klaar op de stenen bankjes van de openhaard.

 

Holiday Home Greece

 

5 september

Zie daar! Ramen en een deur in de woonkamer. En de kleur die Romy en Mieke voor het houstwerk hebben gekozen is….olijfgroen. De kleur gaat geweldig samen met de donkere balken en de lichtbeige vloer. Super chique!

Links is het keukenraam en rechts het raam naast de openhaard.

 

Vakantiehuis Kythira

 

Ondertussen is Vangelis bezig met het installeren van de wit geverfde kastdeuren in de slaapkamer. Op de voorgrond zie je het bed dat inmiddels is voorzien van latten.  Het matras kan er zo op. De handgrepen en het matras zijn in bestelling. Bijna elke dag ontvangen we nu een levering, bij ons thuis, van spulletjes voor Spiti RoMieke. Het tempo zit er nu goed in, het einde is in zicht.

 

Vakantiehuis op Kythira

 

Niet alleen binnen wordt er hard gewerkt maar ook buiten. Men is bezig met de aanleg van het terras. Fotis steekt zijn duim omhoog en roept: Amversia! Antwerpen! Hij vraagt zich al af waar Romy toch blijft. Al spreken ze elkaars taal niet, Fotis spreekt Grieks en Albanees en Romy Vlaams en Frans, toch hadden die twee afgelopen juni hele gesprekken samen over… voetbal.

 

Holiday Home Potamos Kythira

 

8 september

Kriebels in mijn buik als ik naar Potamos rij. In een paar dagen tijd is er veel veranderd en ik heb het nog niet met eigen ogen aanschouwd. Ik ben blij verrast. De bouwvakkers lopen in en uit en met alle ramen en deuren en luiken op hun plek wordt het steeds meer een huis, een ‘spiti’. Er zijn nog 1001 grote en kleine klusje te doen. Dan blijkt een lichtpunt precies boven de afzuigkap te komen. Niet mooi en niet nodig want de afzuigkap heeft van zichzelf al een lamp. De maten van de wasmachine blijken in de praktijk anders uit te pakken. De dikke deur aan de voorkant en de flinke stekker aan de achterkant nemen zeker 10 cm extra in beslag. Probleempjes worden creatief opgelost. Wat een vakwerk. Er is dagelijks overleg ter plekke en veel getelefoneer met alle technische mensen. Nog ruim twee weken…

 

Holiday Home Potamos

 

Zelfde fotoplekje maar dan van een paar jaar geleden. Hoe een ruïne kan veranderen in een droomhuis…

 

Kythira

 

17 september 

Albert checkt wat er nog allemaal moet gebeuren. Voor de afwerking van het tuinterras wachten we tot Romy en Mieke er zelf zijn. Er zijn bepaalde regels waaraan moet worden voldaan ivm groen versus steen en het afstapje in de tuin is nog een puntje van aandacht. Het is erg speels zo maar misschien een benen-brekende-afstap. Vooral na een glaasje wijn…

 

Vakantiehuis Potamos

 

Kranen en toilet zijn inmiddels geïnstalleerd. Het water nog even aansluiten, een fluitje van een cent volgens de loodgieter,  en voila je kunt er wonen. Voor de warmwatervoorziening wordt er gebruik gemaakt van zonne energie die is nu ook in bestelling. De electriciteitsvoorziening is al weken in aanvraag en dat gaat uitermate traag. Dat ligt nu even bij de engineer op z’n bureau. Zo langzamerhand wordt de lijst met ’things-to-do’  steeds korter, de tijdsdruk neemt echter toe.

 

Holiday House Kythira

 

Voor de inrichting is er afgelopen week van alles bezorgd. Albert heeft, nadat hij de vloer eerst maar even stofvrij had gemaakt, alles in een hoek geparkeerd. Dat wordt een waar uitpakfestijn voor Romy en Mieke. In ieder geval zat het matras erbij dus de eerste nacht in hun spiksplinternieuwe huisje laat niet lang meer op zich wachten.

 

Holiday Home Greece

 

26 september

De laatste loodjes. Elke ochtend is Albert een paar uur zoet in spiti RoMieke. Het is ontzettend stoffig binnen dus hij blijft bezig met stofzuiger en dweil. Samen met Vangelis heeft hij het hoge plafond stofvrij gemaakt. Om te voorkomen dat Mieke en Romy halsbrekende toeren uit gaan halen… De 29e arriveren ze pas maar de komende dagen is onze agenda zo vol met guesthouse werkzaamheden, vertrekkende en arriverende gasten, dat we nu, vandaag, alles klaar moeten hebben. En er is storm op komst. Alles wat buiten loszit ruimen we op. We zijn allebei een beetje nerveus. Na de brand van vorig jaar op Kythira kan een volgende natuurramp nogmaals toeslaan.

 

Holiday House Kythera

 

30 september

Het was chaos de afgelopen dagen. De storm, men sprak op een gegeven moment zelfs van een hurricane, viel achteraf reuze mee. Het waaide wel zo hard dat het vliegtuig op vrijdag en zaterdag niet kon landen op Kythira. Het is teruggevlogen naar Athene met Romy en Mieke aan boord. Een hotelovernachting werd geregeld door de vliegmaatschappij. Op zondagmiddag scheen het zonnetje weer volop en met een extra ingezette vlucht konden Romy en Mieke, een dagje later dan oorspronkelijk gepland, eindelijk hun eigen Griekse droomhuis betreden. En er heerlijk slapen.

 

Vakantiehuis Kythira

 

De foto hierboven en de volgende foto’s zijn gemaakt door Mieke.  Op enkele details na is hun huis helemaal af.

 

Vakantiehuis Kythera

 

 

Vakantiewoning Kythira

 

 

Holiday Home Potamos

 

 

Holiday House Potamos

 

 

Holiday Home Kythira

 

Wat is het mooi geworden Romy en Mieke. Veel beslissingen hebben jullie op afstand, vanuit de Belgische woonkamer, genomen. Het resultaat is om heel erg trots op te zijn. Ik kan niet anders meer schrijven dan dat Albert er van genoten heeft om met jullie samen te werken. Tot op het laatste moment, vriendin Carin heeft zelfs nog staan stofzuigen, was hij bezig om jullie huis spik en span te maken. Een warm thuis te creëren.

Van harte gefeliciteerd met jullie Griekse vakantiehuis. Kalo risico! zoals de Grieken zeggen bij de bewoning van een nieuw huis. Een goed begin, een goede start.

Anita

 

Meer bouwprojecten: De bouw van Guesthouse – Xenonas Fos ke Choros. En ook. De renovatie van Ons Eerste Griekse Huis. En ook. Myrtidia House. 

 

31 gedachten over “Spiti RoMieke

 1. Het wordt vast heel erg mooi, maar dat is nu nog een beetje moeilijk te zien! Ik hoop voor Romy en Mieke dat oplevering in mei lukt. Maar het blijft natuurlijk afwachten.

 2. Dag Romy en Mieke,

  Het wordt inderdaad prachtig. We wandelden er vandaag weer langs, ze waren keihard aan het werk met 4 man en de muren zijn al hoger dan op de foto’s. Het begint er al echt uit te zien als een huis.En met de tekeningen krijgen we er een goed beeld van.Mooi.

  Groeten, Bart en Els (Pitsinades)

  1. Amai Mieke en Romy, super mooi verhaal maar een nog veel mooier huis! Super gedaan! Proficiat en nu…genieten maar xxx

   1. Hallo Bieke, bedankt voor je lieve reactie. Het is zo mooi geworden. Soms denk ik…. Ik droom, het is groot genoeg voor ons tweetjes. Een schattig knus plekje voor de toekomst xxxx

 3. Lees nu pas dat mijn opmerking heeft gezorgd voor een plattegrond! Fantastisch om te zien hoe het huis vordert! Καλό Πάσχα .

 4. Proficiat,
  Wij hebben het zelfde gedaan een tien tal jaar geleden, juist aan het andere kant van de baie dicht bij Neapoli Lakonia, wij gaan vaak op bezoek naar Kithira of wel met onze boot of wel met de motor, en natuurlijk kennen wij Potamos.
  Nog veel sukkses en leef je droom.
  als je graag heb stuur ik wat foto’s
  Grotjes Didier

 5. Een huisje om verliefd op te worden!. Altijd mooi als je je dromen uit kunt laten komen. Heel veel woonplezier straks.

 6. Oh, wat wordt het prachtig! Wat zullen jullie blij zijn als het af is, Mieke en Romy! Ik ben best een beetje jaloers, maar gun het jullie van harte. En misschien mag ik eens komen kijken als we op hetzelfde moment “ons” prachtige eiland bezoeken?

  1. Hey Christina, het wordt prachtig! Groter en mooier dan dat we hadden durven dromen…. Inderdaad hopelijk zien we elkaar ooit terug op ons Kythira en drinken we samen een drankje in spiti RoMieke xxxx

 7. Dag Mieke,

  Wat een knus en mooi huisje is het geworden.
  2 jaar geleden heb ik het in de oude staat gezien en toen dacht ik als het maar lukt.
  Het boven mijn verwachting. .
  Veel plezier met jullie top huis.
  Hartelijke groet Marianne

  1. Hallo Marianne, ik begrijp je helemaal. Dat gevoel had ik 2 jaar geleden stiekem ook hoor…. Maar door het vakmanschap van Yannis en de kennis van Albert waren we snel gerustgesteld. Het blijft natuurlijk een gok, maar het was het wachten waard. Lieve groet Mieke

 8. Zo Mieke en Romy, wat een gigantisch project hebben jullie tot een fantastisch einde gebracht. Een droom van een huis. Heel veel bewondering hoor. Genieten maar.

  1. Dank je Micheline, ja we hebben het gedurfd. Voor Romy al jaren een droom. Hij heeft me voor dit projectje niet lang moeten overhalen… Ik was direct verkocht!! Xx

 9. WOW! Prachtig gedaan. Ik hou enorm van de bouwmaterialen die in de badkamer gebruikt zijn (net zoals in de guesthouse), en de vloer, de haard, de keuken,…. Wat een fantastisch project! Ik ben stiekem een beetje jaloers 🙂
  Echt top. Proficiat!

  1. Hallo Marleen, inderdaad de bouwstijl en de kleuren zijn helemaal onze smaak. We waren al verliefd op de stijl van het guesthouse. Natuurlijk neem je dan dingen mee met een eigen persoonlijke toets maak je er dan een thuis van. Bedankt

 10. Van harte Mieke en Romy! Het is prachtig geworden! We hebben regelmatig om het hoekje gekeken tijdens de bouw toen we in juni op Kythira waren. Echt een fantastisch plekje.
  We volgden het blog op de voet, erg leuk gedaan Anita! En uiteraard ook complimenten voor Albert!

  Heel veel woonplezier! En graag een keer tot ziens.

  1. Hallo Belinda en Jan, na 2 jaar vol ongeduld is het klaar. Onze stadsvilla zoals Anita het in de blog schreef… Villatje hoor. Maar met alle comfort. Een practische slaapkamerkast geeft zelfs een zee van opbergruimte. Hier op dit plekje willen we nog vele mooie momenten meemaken met onze kinderen en kleinkinderen . Yasas

 11. Het is echt prachtig geworden Mieke en Romy! Toch fijn als er iemand in de buurt is die de boel in de gaten houdt als je zelf niet bij de bouw aanwezig kan zijn. Daarom ook mijn complimenten voor Albert en Anita! Ik hoop het binnenkort van de buitenkant te zien en hopelijk komen we elkaar weer een keertje tegen op het prachtige eiland en kan ik jullie spiti ook van binnen bewonderen.

  1. Hallo Christina, binnen een paar weekjes ben je op Kythira voor de olijvenpluk. Ga gerust eens kijken met Anita en Albert. Ze zijn al op de hoogte, we hadden het al voorgesteld. Xx

 12. Hier past slechts één reactie : prachtig! Hier gaan jullie echt kunnen genieten. Proficiat, ook aan de vakmannen die dit gerealiseerd hebben.

 13. Dag Romy en Mieke,

  Ik ken jullie niet persoonlijk, maar volg al een tijdje het verslag van Anita op de website.Daardoor zijn jullie een beetje gaan leven voor mij. Wat hebben jullie een schitterend huis gekregen. Complimenten voor de bouwers en natuurlijk Albert, die de bouw heeft begeleid. Wij(Richard en ik)waren afgelopen juni op Kythira en hebben stiekum even bij jullie binnen gekeken. Heel veel geluk en mooie momenten voor de toekomst toegewenst. Marja

  1. Hallo Marja, het is inderdaad een schattig, mooi, comfortabel huisje geworden!! We zijn er zo trots op!!! Albert heeft dat fantastisch gedaan. Hij is eigenlijk nog steeds bezig, want een aantal dingen moeten nog gebeuren. Steeds met de glimlach antwoorden geven op vele vragen van die 2 Belgskes. We hebben er nu 2 weken gelogeerd min 1 dag. Storm Zorba stak er even een stokje voor. Het was heerlijk en met een traan hebben we het eiland verlaten. Bedankt voor je lieve reactie. En hopelijk lopen we elkaar ooit tegen het lijf. Lieve groet Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.