Home

Sinds januari 2008 hebben wij ons definitief gevestigd op Kýthira. Vanaf het allereerste begin delen we met enige regelmaat onze ervaringen over het leven op dit Griekse eiland. Ooit begonnen we met de verhuur van waterfietsen, maar tegenwoordig beheren we een knus guesthouse. Het is hier nooit saai, en we koesteren intens alles wat ons eigen stukje paradijs te bieden heeft. Misschien kunnen we je verleiden om Kýthira te bezoeken, dat volgens ons het mooiste en meest charmante Griekse eiland in de archipel is. Als je meer wilt weten over het boeken van een vakantie naar Kýthira, nodigen we je uit om verder te lezen op de Website van Xenonas Fos ke Choros. Een aantal keer per jaar versturen we een Nieuwsbrief. Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze speciale vakanties, aanbiedingen en andere wetenswaardigheden. Voor vragen en opmerkingen kun je gerust een e-mail sturen naar anita@eengriekseiland.nl.

Albert&Anita

Vliegtuig en veerboot 2015

Het veerbootschema Pireas(Athene)- Kythira – Antikythira – Kreta, en op sommige dagen Gythion, is al bekend tot 28 augustus 2015 . Dat mag letterlijk in de krant! Hetzelfde geldt voor het vliegtuig naar de Ionische eilanden, Corfu, Kefalonia, Zakynthos etc en het vliegtuig naar Kreta. Nu nog de binnenlandse vlucht Athene-Kythira van Olympic/Aegean. Een vakantie plannen naar het mooiste en leukste Griekse eiland wordt elk jaar weer iets makkelijker. Anita

Lees meer »

Flow Magazine

http://www.flowmagazine.nl/places-we-want-to-go/op-een-grieks-eiland.html Lekker plekje in Flow Magazine. Hier heb ik niets aan toe te voegen. Anita

Lees meer »

Archeologische ontdekking!

Nee niet op Kythira. Wel in Noord Griekenland. Men spreekt al van de grootste archeologische ontdekking in Griekenland ooit. Is het misschien de graftombe van Alexander de Grote(ca 350 vChr.)? of het graf van zijn vrouw? Na jaren graven op deze plek heeft men in augustus 2014 de eerste delen bloot kunnen leggen. Een graftombe van 158,4m2(?) geheel van marmer en nu wordt kamer na kamer gevonden, voorzien van beelden en mozaïek. Op dit blog(in

Lees meer »

Zondagochtend

Kom! En neem hier een kijkje op de zondagochtend markt in Potamos. Louter lokale ‘dopio’ producten uit eigen tuin en/of keuken zijn hier te verkrijgen. De markt is het hele jaar door ‘open’ en variërend van een(in december) tot en met wel 30 stands(in augustus).                         Gelovige eilanders bezoeken op zondagochtend de grote kerk in Potamos. Drinken een koffie op de ‘platia’, het grote

Lees meer »

Cooking Workshop

Cooking Workshops on Kýthira! Let me first introduce to you ‘The Chef’ Takis Vassiliou Born and raised in Athens. Has a degree in Hotel and Restaurant Management from “Ecole Hoteliere” in Rhodes. Went to San Francisco in 1979, where he worked for the Hilton Hotel for 16 years in Food and Beverage. After that he opened his own restaurant. Returned to Greece in 2003 and lives in Kýthera since 2005. How it all started, The Cooking Workshop

Lees meer »

Intuitieve en Energetische groei op een Grieks eiland

Inmiddels is de bovengenoemde Speciale Vakantie al een paar dagen aan de gang. Elke ochtend van 8-9 begeleidt ik de groep(6) met een wandeling door de omgeving. Albert zorgt voor het ontbijt om 9 uur. Tijdens de wandeling wordt hier en daar een verse vijg of pruim van de in het wild groeiende bomen geplukt en direkt verorberd. De opkomende steeds warmer wordende zon zorgt voor een heerlijke start van de ochtend. Voor mij een

Lees meer »
NATUUR & CULTUUR
Xenonas

Boom Plant Dag

  Op vijf december zijn er driehonderd bomen geplant op initiatief van de middelbare school op Kythira. Een project van een aantal jaren want om driehonderd bomen te planten, die allemaal gestekt zijn van de oorspronkelijke begroeiing, is een hele klus. Het cruciale moment is altijd dat iemand met dit geweldige idee op de proppen komt en er iemand is die de boompjes kan leveren. Leraar Dimitris kwam met het idee en de tuinspecialist van

Lees meer »
2015
Xenonas

De Olijf-Pluk-Weken 2015

  Gespot in de olijfpers op Kythira, Tsipras en Dijsselbloem, samen goed voor 86 miljard…olijfjes! Geperst tot olijfolie om de samenwerking gesmeerd te laten verlopen. In de hoop en verwachting dat we er ooit letterlijk de vruchten van zullen plukken, al zijn er in Europa op het moment van schrijven veel grotere problemen en bedreigingen. Zo stond Griekenland jarenlang in het middelpunt van de (wereld) belangstelling echter, ‘dat financiële wanbeleid’ verbleekt snel bij datgene waar

Lees meer »
NATUUR & CULTUUR
Xenonas

Griekenland Magazine

Het december nummer van Griekenland Magazine is uit met een aantal artikelen gewijd aan het Ultieme EilandGevoel. De eilanden Paros, Milos én Kythira worden in een adem genoemd. Van de eerste twee weet ik dat niet want daar ben ik nooit geweest, maar Kythira heeft zeker het ultieme eilandgevoel. Als je mij vraagt wat dat dan is, het ultieme eilandgevoel,  zal ik je antwoorden: dat je, waar je ook gaat over het eiland, altijd de zee kunt

Lees meer »
NIEUWSBERICHTEN
Xenonas

De Olijf-Pluk-Weken 2015

Het is lang geleden dat ik ’s morgens bij het wakker worden dacht: “he het is zaterdag, het is weekend”. Dat speciale-zaterdag-gevoel van een hele lange dag zonder dat er verplichtingen zijn. Zal dat komen omdat de laatste olijvenplukkers vanochtend zijn vertrokken? Of omdat wij samen zaterdag en zondag hebben vrijgehouden? Of omdat het toevallig sinds weken, maanden voor mijn gevoel, weer eens regent? Ik hou het op een combinatie van bovenstaande. In de zonovergoten

Lees meer »
FILM & VIDEO
Xenonas

Kythira

Wat dacht je hiervan? Kennismaken met Kythira in 10 minuten. En, mocht je het eiland missen, word je van dit filmpje/youtube video heel erg blij. Ik ook.  Als ik naar het filmpje kijk denk ik terug aan onze eerste vakantie op het eiland, in 2004 met Ross Holidays, en al rondrijdend in een autootje voelde het alsof ik over het eiland zweefde. Dat gevoel is nooit verdwenen. Bekijk het filmpje en beleef Kythira. Anita  

Lees meer »
2015
Xenonas

Paksimadi

  Knapperige licht gezouten broodjes met de volle smaak van olijfolie. Eén graai in de zak en je blijft door eten. Een plakje kaas er op en je hebt een razendsnelle lunch en met wat olijven en feta een lekker borrelhapje. Ideaal om mee te nemen voor een wandeling. Zo uit het vuistje, lekker, makkelijk en goed voor de bloedsuikerspiegel. Wat dacht je van een sappige zelfgemaakte tomaten salsa? Uitsmeren over zo’n broodje, strooi er

Lees meer »

@AGREEKISLAND

BERICHT GEMIST?